teamplockepinn

Mycket på gång

Publicerad 2013-01-29 13:15:38 i Agility, Foto, Novali,

Känns som det är mycket som händer nu det närmaste!
Vi har äntligen fått "tummen ur" och fixat en ridhusträning för agility! Det kommer vara på söndag eftermiddag/kväll i 5veckor (till att börja med sen får vi se med vädret). Vi börjar nu på söndag. Det ska bli så skönt att komma igång, det är ju ändå några tävlingar framöver här så det är skönt va lite förberedd! Sen behöver Sid komma igång ordentligt oxå nu, speciellt med balanshindren! 
Vi hade sån tur oxå att de hade plats så vi kan ha kvar hindren vid ridhuset under tiden och då slipper släpa fram å tebax varje gång! 
Än så länge är vi 3st som kommer vara med varje gång, sen är det några som kommer vid några tillfällen. Det kan ju bli fler än, väntar på svar från några till än. Men är det nån som vill hänga på så är det bara att höra av sig till mig :)
I morgon är det möte inför kurserna i vår oxå, ska bli spännande att se om vi fått några anmälningar till agilityn och isof hur många! Känns skönt att jag och Karin redan har pratat oss samman och vet vad vi vill, det blir enklare i morgon då!
 
Det största som är på gång nu, iaf om man frågar Novali, är att i eftermiddag ska hon få börja på barnbalett! Hon ser verkligen fram mot det. Hon och jag ska åka in till stan lite innan och kolla om vi hittar några bra skor åt henne att ha. Det ska bli spännande att se henne vad hon tycker om det, hon älskar att dansa iaf. 
 

En dag på isen

Publicerad 2013-01-29 12:07:57 i Allmänt, Foto, Hundarna, Novali,

I söndags var vi ute på Torsö så de som ville (alla utom jag) kunde åka lite skridskor. Själv hade jag med kameran och knäppte lite kort, det jag tycker är kul :)
Efter skridskoåkningen och korvgrillningen fick hundarna dra pulka med Novali i, det sista testa vi med Sid som ledarhund tror det kan funka! På det blev det tyvärr inga kort eftersom jag var med och sprang efter pulkan :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Agilitytävling

Publicerad 2013-01-26 20:53:09 i Agility, Hundarna,

Idag var det dax för årets första agilitytävling! Helt tokigt att man helt frivilligt går upp 05:30 på en lördag för att åka till ett kallt ridhus en hel dag :) Jag klädde mig rejält idag, igår morse va det ju -16 ute!! Men idag var det visst bara -3 ute, vilket jag bara var tacksam för :) Och även om jag stundvis har vart lite kall så har jag inte frusit nått och då har jag ändå kört loppen utan jacka och överdragsbyxor!
Fick sällskap halva vägen till Tibro oxå då Ebba liftade med från Moholm. Alltid skönt slippa åka själv på morgonen :) 
Första loppet var ett agilitylopp. Manco va helt galet laddat och helt okontaktbar innan start, jag va väldig tacksam att slalomet kom sent i det loppet :) Men han gick jätte bra i loppet och nollade och vann :) Gina hade jag redan innan bestämt mig för att inte köra alla lopp så jag passade på att träna lite starter med henne. Självklart tjuvade hon lite och då gick jag tillbaka, kopplade henne och gick av plan bara. Snacka om att Gina blev paff :) Men det var effektivt! I nästa lopp (som oxå var ett agilitylopp) utmanade jag henne lite mer genom att lägga henne närmare första hindret. Jag trodde det skulle bli svårare för henne, men det vart inte som jag trodde! Hon låg ju kvar fast jag hade gått långt och bytt sida och haft mig (allt för att provosera henne) så jag sa "framåt" till henne, då stack hon UNDER första hindret!! Haha toktjejen nu fick hon ju gå av plan iaf :) Manco trodde han kunde fuska å skippa de sista 2 portarna på slalomet 3! gånger... less man blir på han då!
I första hopploppet vart det bara fel med Manco i början så det vart en disk, tyvärr för han gick riktigt bra sen! Gina däremot gick riktigt bra, hon låg så snällt denna gång så då fick hon köra! Tyvärr gjorde hon en "Gina rivning" (rev HELA hindret) på 3e hindret från mål, men det räckte ändå till en 2a plats :) I sista loppet tyckte jag det skulle va spännande att se hur hon skulle göra i starten nu när hon fått köra ett lopp, men hon låg jätte snällt! Ännu en gång gick hon riktigt bra! Men nu var det jag som slarvade med min handling!! Så hon missa näst sista hindret och sen när hon tog det vart det ett dligt avhopp så hon rev. Så det vart 10fel och en 8e plats. Manco gjorde ett kanon lopp, även om det inte flöt riktigt bra (mitt fel!) så nollade han och vann igen :) 
Jag skulle prova att köra Putte i andra agilityloppet oxå för Carola hade sträckt sig, men det tyckte inte alls Putte :) Han ville ha sin matte med sig! Så han sprang till henne istället :) Vi får testa att träna med varandras hundar lite känns det som :D
Jag kan inte vara annat än jätte nöjd med mina goa hundar, de har skött sig kanon! Speciellt med tanke på att vi inte tränat nått på jätte länge!
 
Fick lite mersmak nu och har anmält till 3 tävlingar till! Åker ihop med Wendy till Linköping den 16/2 för en klass 2 tävling. Den 10/3 är det en klass 3 i Tidaholm som gäller för Manco och helgen efter den 17/3 är det klass 2 i Laxå för Gina :) Å jag längtar så till jag kan börja sätta igång Sid oxå nu, ska bli jätte roligt :)
Tänk att en heldag i ett kallt ridhus kan göra en så träningssugen :)

Badande barn :)

Publicerad 2013-01-25 21:06:48 i Allmänt,

Idag tog jag och Therese å for till Arenan i Skövde med våra tjejer! De hade inte träffats på väldigt länge, så det skulle bli lite spännande att se hur de funkade tillsammans. Men det gick jätte bra,  även om  de i början mest lekte brevid varann. 
Det vart många vändor upp till en av de låååånga rutchkanorna, det är en riktigt favorit för Novali :) Går sådär lagom fort för mamma oxå:) 
De har en sån varm pool där och det vart ju klart en favvo för mammorna, men även för Novali! Hon är lika frusen som mamma sin:) 
Efter badet for vi till Coop och handlade tillsammans och vid det laget hade tjejerna blivit väldigt samspelta! Så de drog iväg på en shopping runda de:) Så söta! Maja är så härligt framåt så hon börjar prata med vem som helst och charmar alla:) Det var en riktigt lyckad dag!
 
Nu ska jag fixa det sista inför årets första agilitytävling i morgon!
 

Planering

Publicerad 2013-01-25 20:43:47 i Agility,

Igår träffades jag och Karin för att lägga upp lite av planeringen inför vårens nybörjarkurs i agility.   Det känns bra och vi har en ganska bra plan på upplägget redan. Även om det är långt kvar så är det skönt å vara klar med de stora delarna. Vi har fortfarande en hel del kvar att gå igenom men de stora delarna är klara. 
Det är bra oxå att Karin är van en helt annorlunda sorts hundar än mig. Det kommer bli bra detta, längtar faktiskt lite redan :) Vi har ett kursplanerings möte på klubben på onsdag så det är bra vi är lite förberedda!
När vi ändå va på klubben så passa vi på att kolla genom agilityskåpet som vi har där. Det var väldigt mycket att slänga där! Behöver väl ta en noggrannare genomgång av skåpet sen, men vi fick slängt en hel del iaf :)

Hundträning del 574 (eller nått liknande)

Publicerad 2013-01-24 10:07:17 i Foto, Hundarna,

Ja igår tog jag ett pass med trickträningen igen och nu är det 2st sombörjar närma sig slutet och en som inte är redo än!
Sid har gått framåt nå otroligt det sista och har nu nästan "gått förbi" Gina! Han är nog den som är närmast att klara det helt utan hjälpmedel. Jag försöker utmana honom, men än så länge tyr han sig rätt mycket till hjälpmedlen, men jag tror det släpper när som helst!
Manco han är inte redo att ens dra ner på hjälpmedlen som jag gjort på båda de andra. Jag försöker lite och ger han chansen, men nä han bara står å flämtar å fattar noll då:) Så det är bara å backa ett steg, vi får se hur länge det behövs. Han får helt sonika ta den tiden han behöver på sig. Man kan lära gamla hundar "sitta" det tar bara lite längre tid ;)
Gina har låst lite i det läget hon är nu, hon behöver bara släppa det sista hjälpmedlet men hon är inte riktigt redo för det än. Jag försöker utmana henne varje gång, jag tror nog det släpper snart.
 
Igår tog jag oxå å gick en varsin promenad med dom så det skulle få lite egentid. Tror det är viktigt att inte glömma. Manco fick sig en rejäl utmaning då jag hängde på en karl som va ute med sina 2 små hundar och hans vän med en liten tax. Det vart jobbigt för Manco, men nyttigt tror jag :) Det sista va han bara helt uppspelt, knäpp hunden:)
 
 

Effektiv kväll

Publicerad 2013-01-22 16:20:09 i Allmänt, Hundarna,

Igår hade jag lite planer vad jag ville göra när Novali somnat, men eftersom Fredrik skulle på dykkurs så hade jag inga större förhoppningar att få göra ens hälften.. Alltid när man har massa man vill göra så ska Novali inte sova, slår som aldrig fel! Men igår va hon supersnäll och somnade strax efter 20, vilket är imponerande för att va henne :) 
Jag började med att låta hundarna gå varsin vända på bandet och sen fick Gina och Manco gå på banan på altan oxå. När de va klara så hoppa jag själv upp på bandet och masa på i 45min! Medans jag varvade ner så fick Manco och Gina massage. 
Så de timmarna vart väldigt väl använda och det kändes riktigt bra :)
 
 

Hundträning

Publicerad 2013-01-21 16:49:29 i Foto, Hundarna,

Idag tog jag ett pass trickträning med mina kära 3 och jag var verkligen nöjd med allihopa idag!
Sid tog stora steg framåt idag och nu börjar det likna nått :) Utmanade honom lite mer idag och det köpte han bra!
Manco han fortsätter sköta sig bra, men har fortfarande lätt för stress men vi tar det i små steg och han håller jämna steg med Sid ändå!
Gina hon har grepp på detta nu, testa henne helt utan hjälpmedel andra vändan och det funkade! Nu är det bara lite stabilitet kvar så kan hon detta sen! 
 
Ska bli kul att klippa ihop filmen på alla 3 hundarna när jag är klar så man kan se hur de har utvecklats från gång till gång.
 
När jag hämtat Novali fick först Manco köra lite slalom och gunga (det enda jag har framme...) och det funkade bra, en stund tills han lessna:) Men jag vet ju han är sån! Han gjorde iaf rätt hela tiden! Gina fuskar med slalom ingångar när jag står vid slalomet och skickar henne "bakåt" att hitta in. Då som vanligt skäller hon mest på mig.. Men jag fick göra det lättare och till slut funka det. Sid fick gå på gungan några gånger i koppel bara för att få göra nått, han va lika lycklig för det :)

Träning

Publicerad 2013-01-21 13:04:07 i Hundarna, Träning,

På eftermiddagen igår

 

lämnade vi Novali hos sin farmor en stund och for ut till snapenskogen med hundarna. Vi hade med dragselarna och en pulka. Manco och Gina spändes för och vi la lite tygd i pulkan så det skulle va nå att dra! Jag gick bakom och höll emot, mest för att de måste lära sig att ha mig bakom! Fredrik och Sid gick före. Det funkade bra, vi gick och småsprang lite, men när de kom lite för långt före Fredrik (ungefär 5meter) så ville de inte gå framåt längre. Så vi har absolut mer träning framför oss. När vi kom tillbaka till bilen koppla vi loss Manco och pulkan, Gina skulle få "dra" mig istället. Jag har ju som mål att kunna vara med på hundlöpet i gbg i maj så hon och jag behöver träna! Vi gick först efter Fredrik och de andra hundarna sen sakta jag in så vi skulle få lite avstånd så vi kunde börja springa. När vi kom i kapp dom testa jag å bara fortsätta, det vart endel tveksamheter i början men sen släppte det och hon sprang på riktigt bra (med tanke på att hon är otränad på detta). När vi vände och sprang tebax till de andra va det en väldigt fart på henne, rodde jag skulle fara på öronen flera gånger :) Men det gick bra. När vi sen fortsatte förbi dom va det svårare att få henne å springa framåt, det gick lite halvdant bara. Men det ska bli kul att testa henne själv sen och se hur hon funkar då! Sen behöver vi absolut träna på att springa med andra hundar oxå, men det blir ett senare bekymmer :)

 

När vi kom hem sen va jag ju ändå redan varm (man blir det av att springa med kängor och vinterjacka i snön!) så det va lika bra hoppa upp på bandet och fortsätta träningen! Det vart 40min i bra tempo (4,8-5,0). Det känns faktiskt t.o.m lite i benen nu så det är ju bra:). Benen va iaf inte alls så sega idag som de vart det senaste. Att bita ihop å träna ändå kanske ger effekt?!? :)

 

Gina 6år

Publicerad 2013-01-20 13:33:23 i Foto, Hundarna,

Idag fyller vår underbara Gina 6år!
 
Så här såg hon ut när vi träffa henne för första gången <3 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Underbara fina Gina!!
 
 
 

Hundträning del 7

Publicerad 2013-01-19 20:51:51 i Foto, Hundarna,

Körde ett pass med hundarna idag igen och idag var det bara positiva tecken jag såg från de 3 godingarna! Jag utmanade dom alla litegrann.
Sid va idag helt mä och inga funderingar alls på vad som skulle göras! Den lilla utmaningen jag gjorde för dagen bekom onom inte alls. Han behöver nu utmanas mer känner jag för att komma framåt, men jag ville ha en stabil omgång med honom med tanke på hur han var förra passet :)
Manco var det heller inga som helst tveksamheter på, så lite smått började jag utmana honom, man får ta det försiktigt med han eftersom han lätt går upp i stress. Men lite försiktigt tror jag han kommer fatta detta!
Gina börjar nu fatta min extra utmaning bra (den jag precis började med på Manco) och det känns som vi får utmana henne mer nästa pass och jag har en ide hur :) Hon har ett härligt lugn och det gör henne väldigt rolig att träna!
 

Organiserat

Publicerad 2013-01-19 19:57:24 i Agility,

Igår var jag och Karin i stan och beställde ett vandringspris till vårt nya agilitypris. Vi passade oxå på att köpa en bok att skriva motiveringarna i och vi hitta en SUPER SNYGG bok:) Sen hitta vi några snygga pärmar att ha kursmaterialet i. Och idag har jag organiserat alla papper, känns bra och jag börjar längta tills vi ska ha kurs! 

Kylig dag på sjön

Publicerad 2013-01-19 19:44:25 i Allmänt, Novali,

Idag har vi vart ute på Ymsen och grillat, åkt fyrhjuling/cross och fryst :) Det har vart trevligt och Novali har haft skoj! Hon fick åka med Daniel och Angelica när de va ute med sina barn och åkte bob efter fyrhjulingen, det va en höjdare :) Sen åkte hon fyrhjuling med farbror Daniel oxå, så hon va nöjd med dagen. Det sista börja hon tyvärr frysa för mycke så då for hon och jag hem!  Tog lite bilder med mobilen, bättre än inget iaf! 
 

Segt träningspass

Publicerad 2013-01-19 10:33:20 i Träning,

Igår kväll va jag lika motiverad till träning som jag vart den senaste veckan mao inget alls... Men jag bet ihop och masa mig upp på bandet och avklarade 45min i raskt tempo. Man känner sig nöjd efteråt iaf även om jag önskade att det fanns lite mer motivation innan oxå... :)
 

Hundträning del 6

Publicerad 2013-01-18 21:53:11 i Foto, Hundarna,

Ikväll var det dax för ytterligare ett pass med trickträning för hundarna. Idag vare blandat resultat om jag säger så :)
 
Sid hade idag lämnat hjärnan nån annanstans tror jag.. I början fatta han ingenting! Men det är väl så det kommer lite bakslag ibland. Han kom iaf igång och på slutet var han där han var sist.
Manco Va helt mä på noterna idag, ibland slåre bakut i skallen på han å han har en tendens att stå som en ostkrok, men han gjorde ändå framsteg idag tycker jag!
Gina är grymt duktig! Hon har sten koll på det vi gör nu så jag började utmana henne ytterligare och det snappade hon oxå. Hon kan va så kul att träna ibland!!
 
Efteråt fick alla 3 gå på bandet, lite olika länge. Sid bara 10min (han får ju inte gå mer än), Manco gick ca 18min och Gina 12,5min. Manco och Gina gick sen oxå övningarna ute. Nu va faktiskt Gina riktigt lugn även där, hon har ju en tendens att ska göra allt i 320km/h.. Men inte idag :) 
 

Marängtårta

Publicerad 2013-01-18 21:42:00 i Foto, Recept,

Här kommer receptet och andra tydligen viktiga saker att tänka på när man gör maräng (man lär sig nått nytt varje dag!) Jag hittade receptet här: http://www.camillak.com/?p=957


Du behöver:

Maräng: 
3 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
3 dl Rice Krispies (frukostflingor)

Fyllning:
1 dl vatten
2 1/2 msk vetemjöl
50 g mörk choklad (jag använde smaksatt med hallon)
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde

Garnering:
30 g mörk choklad (jag använde smaksatt med hallon)

Så här gör du:

Maräng: Sätt ugnen på 150grader. Vispa äggvitor (försiktigt från början och i en plåtskål) häll i strösockret lite i taget allt eftersom. Tills det blir en fast och blank smet (minst 5min). Vänd sedan ner rice krispies. Bred sedan ut smeten i en långpanna (på bakplåtspapper) och grädda i ca 60-70min. Ta sedan ut marängen och dela den i 2 delar och låt svalna.

Fyllning: Koka vatten och mjöl under omrörning till en tjock smet. Tag kastrullen av värmen och tillsätt choklad och smör. Vispa tills allt smält. Tillsätt sedan florsocker och äggulan och vispa ihop till en smet. Bred ut smeten på ena maränghalvan. Vispa sen grädden och bred den över krämen. Lägg över den andra maränghalvan och ringla smält choklad över med gaffel.

Smaklig "måltid" :)

Fredrik 31år

Publicerad 2013-01-18 11:53:02 i Allmänt, Foto,

Igår firade vi Fredrik som fyllde år. Det vart en marängtårta och så min fiskrätt som han gillar. Gunilla, Hans, Daniel och Rebecca var här och grattade honom.
Fredrik har länge sagt att han vill ha nya crosskläder, så han fick det nu. Det vart dessa (bilden är från säljsidan)
 
Uppdukat bord
 
 
 
Tårtan (recept kommer senare)
 
'
Den var populär iaf :)

Hundträning del 5

Publicerad 2013-01-17 13:45:01 i Foto, Hundarna,

Har precis kört lite trick träning med hundarna igen och det går framåt! Kör alla 2vändor så får de vila lite mellan. Andra vändan försvårade jag det lite för dom idag.
Sid fattar konceptet och idag var stabiliteten bättre. Från början på vända 2 när jag försvårat det lite hade han svårt att komma igång å förstod inte riktigt, men det tog inte lång tid innan poletten trilla ner :) Det går helt klart framåt!
Manco imponerar på mig speciellt eftersom han inte är lika lätt tränad som de andra två :) Men han har greppat det hela och att jag försvårade det lite bekom honom inte alls, han har en tendens att fuska lite, det måste vi jobba på!
Gina jag vad ska jag säga, tjejen är grym! Hon börjar redan visa exakt vad jag är ute efter! Vart tom nästan bättre vid "försvårningen"! Tror inte det är långt kvar innan hon klarar detta som mitt mål är! Duktiga tjej!
 

Belöning

Publicerad 2013-01-17 12:07:35 i Hundarna,

Att träna tricks med 3 hundar har sina nackdelar, det går åt MYCKET belöning! Idag bjuds det på en blandning av korv, köttbullar och fläskfile :)

God frukost

Publicerad 2013-01-17 11:41:24 i Allmänt,

Började igår äta ett pålägg på mackan som det va längesen jag åt sist. Mozzarella och tomat, sjukt gott det va igen! Det kommer va min last den närmaste tiden:) passa kanon på det hembakta brödet oxå! 

Bobåkning

Publicerad 2013-01-17 11:37:49 i Allmänt, Novali,

Igår tog jag och Novali med oss hundarna och en bob och for till en liten backe! Där roade vi oss länge :) Manco och Gina for runt som två galningar och tyckte allt va super kul, Sid som inte får röja än va mindre road! 

Sen kväll

Publicerad 2013-01-16 23:32:36 i Allmänt, Träning,

Idag jobbade Fredrik över så Gunilla kom å hjälpte mig lite så jag kunde gå ut med hundarna i lugn å ro medans hon nattade Novali. Novali hade dock helt andra planer... Klockan 22 fick jag henne å somna.. Min plan va att både ta ett trickpass med hundarna och så min egen träning på bandet efter Novali somnat, det va bara att lägga ner att hinna allt det! Jag tänkte att min träning får jag inte tumma på jag har bestämt varannan dag och börjar jag fuska vet jag hur lätt det blir en dag till osv.. Hundarna kan få en dags vila från hjärngympan. Jag var ändå för trött och grinig för att sätta mig med nått sånt det hade bara blivit fel! Då äre bättre låta bli har jag lärt mig :)
Så upp på bandet å kämpa på i mina 40min! Det va TUNGT!!! Å jag hade tänkt spela wii under tiden (tiden går som mycket fortare då) men det vägrade självklart att fungera, i 25min krångla jag med det samtidigt som jag gick på bandet! Sen lessna jag och slog över på tv'n och kollade på Scrubs istället!
Nu vill jag bara sova, fast en skön dusch först såklart! :) I morgon fyller Fredrik år så då ska man upp tidigt oxå, det roliga är att Novali ville oxå upp å gratta pappa sin... Blir spännande att få upp henne i morgon :)

Hundträning del 4

Publicerad 2013-01-15 22:22:00 i Foto, Hundarna,

Fortsatte idag med trickträningen och hundarna visar helt klart framsteg! Alla 3 faktiskt!
Sid är den som har mest koll på vad han ska göra direkt, hans stora bekymmer ligger i stabiliteten, är jag tyst för många sekunder börjar han hitta på annat:) Så det är nått vi måste jobba mer med innan vi går vidare! 
Manco går framåt väldigt med tanke på va svårt han hade i början! Hans stora bekymmer är delvis stabiliteten och sem hans vanliga problem med att han går upp i stress. Så vi har helt klart en del att jobba på med honom oxå innan vi går vidare!
Ginaär nog den som har svårast att komma igång när man börjar, men när hon väl gör rätt har hon en grym stabilitet! Hon gjorde stora framsteg idag, jag är riktigt nöjd med henne!
 
 

Söt bild

Publicerad 2013-01-15 13:46:27 i Foto, Novali,

Hitta en söt bild på Novali och Vilma när jag kolla genom gamla bilder. Den är kanske inte jättebra, men väldigt söt :)

Promenad

Publicerad 2013-01-15 13:45:07 i Allmänt, Foto,

Idag hörde Therese av sig och vi bestämde oss för att ta en promenad i snapen spåret. Det va så sjukt roligt att få träffas igen! Måste vart hur längesen som helst. Tror inte vi setts sen jag tog bilden nedanför och med tanke på att våra tjejer fyller 4år i år så va det längesen! Det är så skönt att träffa en så god vän även om det som sagt va längesen sist så är allt som vanligt, vi har bara liiiite mer att prata om :) Tiden gick jättefort, vet inte hur långt vi gick men vi var ute i över en timme iaf. Manco och Gina va helnöjda eftersom de kunde va lösa hela tiden! Sid fick stanna hos Fredrik eftersom det hade blivit för långt för honom, han ska ju hålla sig till 10minuters promenader i en vecka till iaf. 
 

Hundträning

Publicerad 2013-01-15 13:22:54 i Foto, Hundarna,

Igår fortsatte jag med den nya trickträningen med hundarna. Det är så kul att se hur olika de utvecklas och snappar upp saker! Dagen innan när jag träna med dom tyckte jag Gina och Sid var bäst, kanske så att Gina va strået vassare t.o.m, Manco va allmänt hopplös :) Igår hade nog Gina fått nått släpp i skallen, hon fattade INGET :) Det tog ganska lång tid innan hon (med lite hjälp) gjorde rätt. Sid däremot va rätt på't ganska direkt han visste va det handlade om och skötte sig bra! Manco fick jag att göra rätt några gånger och då brukar det släppa lite på honom så det ska bli spännande att se han idag sen! Han blir så gulligt mallig när han har vart duktig oxå, tok hunden min <3 
På kvällen sen fick de alla 3 gå 10min var på bandet. Gina och Manco fick även gå "gymnastikbanan" efteråt. Manco har verkligen blivit duktig med den, känns som lite avbrott från den gjorde honom gott, nu sköter han sig strålande. Gina å andra sidan ä tvärtom, hon tror/tycker som vanligt att allt ska göras i 340 km/h... 
Det roligaste igår va när jag hade haft Manco på bandet så tog Fredrik mä honom ut till banan och jag påbörjade Gina på bandet. När Fredrik kom in med Manco så tyckte han inte att han hade tränat klart på långa vägar så han gick till löpbandet och helt sonika tryckte bort Gina därifrån så han kunde träna mer :) För er som känner Manco förstår ni hur gott tecken det är, han är träningsvillig till tusen och det är inte nått man är bortskämd med när det gäller honom :) Man har svårt att förstå att han faktiskt blir 9år i vår! 
 

Tränings motivation -5,2

Publicerad 2013-01-15 09:40:53 i Träning,

Jag försöker göra ett träningspass varannan dag men igår va min motivation helt borta, jag ville verkligen inte! Så jag är extra stolt att jag faktiskt fixa det ändå, tjurskallighet är bra ibland ;) 40min på bandet i en fart mellan 4,7-5,0 det blev totalt 3km. Va grymt nöjd efteråt även fast jag fortfarande då kände samma omotivation :) Men jag måste börja komma igång å få ordning på min urkassa kondis, har ju några mål detta år :)
 

Hundträning

Publicerad 2013-01-13 21:33:00 i Hundarna,

Idag har jag fortsatt på min trickträning med alla 3 hundarna. Jag har hittat ett nytt (för mig) trick som jag har bestämt mig för att lära alla 3. Det är kul å se deras olika förmågor att lära nytt och bjuda på nått när man tränar! Gina och Sid är ganska lika förutom att Sid har lite mer koncentrationssvårigheter och Gina lättare "låser". Manco är helt hopplös när det gäller att bjuda på nått, han vill bli visad allt! Är det tyst lite för länge (läs typ 10-15sek) bara han lägger sig ner... Lite trist men sån är han:) Idag var lektion 2 och Manco fattar knappt inget än :) De andra 2 börjar allt greppa det hela lite! Filmade idag, tänkte fortsätta med det och sen klippa ihop när vi är klar (om vi nu blir det nångång..) :) 
Nu på kvällen blev det lite annan träning, alla 3 fick gå på bandet i lite olika lång tid. Sid fick bara gå där eftersom det inte är längesen han kastrerades. Gina och Manco fick gå på "styrketränings-banan" efteråt. Tänkte ge Gina lite massage nu innan kvällsrundan så kan vi sova med lite gott samvete sen :)

Stellas lekland

Publicerad 2013-01-13 20:49:33 i Novali,

I morse fick jag ett mess av Diana som undra om jag och Novali ville följa med henne och Vilma till Stellas och det va ju självklart vi ville! Tjejerna hade jätte roligt och 3tim försvann hur fort som helst! 
Bilderna är urkassa, mobilen ä inte bästa kameran direkt..

Familjens häxa?

Publicerad 2013-01-13 17:43:36 i Allmänt,

Novali tyckte denna hatt passa mig... Vet inte hur jag ska tolka det... Försöker hitta nån positiv vinkling men det går sådär..

Isprinsessan

Publicerad 2013-01-13 17:14:00 i Foto, Novali,

Igår for vi upp till isstadion för Novali ville så gärna få åka lite skridskor. Jag kan garantera att hon är bättre än mig redan! Iofs kanske inte det är nått att skryta med men iaf...
 
 
 
 
 
Jorå det är min dotter ändå, lite mamma talang visar hon allt ;)
 
 

Träning

Publicerad 2013-01-11 15:26:47 i Träning,

Igår kväll hade jag ingen lust alls att ge mig ut på en löprunda, det blåste så jäkla kallt! Så jag tog en sväng på promenadbande istället! Tänkte köra det vanliga 40min men av bara farten vart det 55min :) kände mig grymt nöjd efteråt!! Ett rejält träningspass vart det iaf! 

Underbar post

Publicerad 2013-01-11 13:31:31 i Allmänt,

Idag när posten kom såg jag ett brev från SKK. Visst tanken slog mig "tänk om det är röntgen resultaten" men med tanke på att vi röntga honom igår så trodde jag aldrig det va möjligt de skulle komma så här fort! Men det gjorde dom och han fick A-höfter!!!! Så jäkla skönt! Bästa pojken min! 2013 fick en bra start, kan nån ge mig ett jobb nu bara så vore det riktigt bra :D
 

Bakade bröd

Publicerad 2013-01-11 10:41:00 i Foto, Recept,

Igår när jag väntade på att få hämta Sid från veterinären så passade jag på att baka lite bröd. Gjorde efter ett nytt recept och det vart faktiskt riktigt gott! Självklart kunde jag inte följa receptet riktigt utan jag måste ju sätta min prägel på det hela ;) Sen gjorde jag oxå dubbel sats för jag tycker det är meningslöst lägga ner allt arbete på nått som tar slut så fort:) Lägger upp receptet om nån är sugen på att prova, det var lättbakat! (Orginalreceptet hittade jag i boken "Bröd för alla sinnen")
 
Skållade havrerutor
40st
 
Du behöver:
8dl havregryn
50g smör
8dl kokande vatten
4dl kallt vatten
4tsk salt
150-200g valnötskärnor (jag tog det jag hade kvar i påsen men det va ungefär 150g)
4msk brödsirap
2pkt (a' 50g) jäst
vetemjöl
 
Till pensling och garnering
vatten
havregryn
 
Lägg havregryn och smör i en bunke. Tillsätt det kokande vattnet. Blanda om och låt stå i ca 10min.
Blanda i det kalla vattnet, salt, valnötter och sirap. Kolla så blandningen inte är varmare än 37grader. Smula sen i jästen och blanda om. Arbeta in mjöl tills degen släpper från kanterna i bunken och är smidig. Låt den jäsa övertäckt i ca 40min. 
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 lika stora delar. Lägg den ena åt sidan (övertäckt) och knåda den andra smidig. Platta med händerna eller kavla ut den till en raktangel som passar en lånpanna, jag tyckte det var enkalast att platta ut den direkt på en bakplåtspapper och sen lägga det i långpannan. Skär sen degen i 20 rutor, pensla med vatten och strö över havregryn. (Gör sedan samma med den andra degen) Låt degen jäsa övertäckt i ca 40min. Sätt under tiden ugnen på 250grader. 
Sätt in långpannan i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 225grader. Grädda brödet tills det har fått fin färg och är genomgräddat, 20-25min. Låt det kallna på galler under bakduk. Bryt det i bitar när det kallnat. 
 
 
 

Trött pojk

Publicerad 2013-01-10 19:30:00 i Hundarna,

Sid är aningen hängig efter opetationen, han har vart lite orolig oxå och gärna vilja va hos mig. När jag satt mig i soffan somna han som på bilden. Han har sovit så en bra stund nu, skönt att känna att han ser mig som tryggheten iaf. Go pojken!

Inlämnad hund

Publicerad 2013-01-10 11:44:00 i Foto, Hundarna,

Har nu på morgonen vart och lämnat lille Sid hos veterinärerna på Min Veterinär i Skulltorp. På dagens schema står höftledsröntgen och kastration! Beslutet om kastration började väl växa i somras när Gina löpte senast, han hade det jätte jobbigt här hemma och vart väldigt stressad. Det lustiga är att för första gången på 5,5år visade Gina intresse... Tidigare har hon vart som en kobra om en hanhund ens har kollat på henne när hon löpt, men nu va det tydligen mysigt... Jäkla hund:) När vi skaffa Sid visste vi ju att det var möjligt att vi skulle få detta problemet, men vi tänkte då att isof får vi väl sterilisera Gina. Men efter att Sid nu ändå fick ocd så spelade det ingen roll vilken av dom vi tog för ingen av dom ska avla ändå och då föll valet på Sid eftersom det är både billigare och mindre risk för komplikationer. Vi har heller aldrig haft några problem med Ginas löp, hon har aldrig ändrat humöret (förutom mot hanhundar då) eller träningsviljan och hon har heller aldrig blivit skendräktig, en ganske bra tik så sett :)
Vi märkte oxå nu i höstas när Karin var här med Isa som precis slutat löpa att det oxå var väldigt jobbigt för Sid, så jag tror han bara kommer må gott av detta!
 
 
Nu ska jag fortsätta med lite arbetssökningar medan jag väntar på att bröddegen jäser klart :)

Dagens promenad

Publicerad 2013-01-09 20:45:00 i Allmänt, Hundarna, Novali,

Idag packa jag och Novali in oss och hundarna i bilen å for till sandgropen som ligger ungefär där vi bodde förut. Det va en succe hos både barn och hundar :) Manco sprang runt som en tok och bara såg sådär löjligt glad ut som bara Manco kan! Novali klättra upp och ner å lekte som tusan:)
Många bilder är nog dåliga men det bjuder jag på :)
 
 
 
 
 

Novali's rum

Publicerad 2013-01-09 10:12:00 i Novali,

Kom på att jag glömde lägga ut bilder på hur det vart i Novali's rum efter att vi möblerade om!
 

Spark i arslet!

Publicerad 2013-01-08 19:16:00 i Träning,

Sa till Karin idag att jag inte behöver pepp utan mer en spark i arslet så jag tar mig i kragen och ger mig ut och springer eller åtminstonde kommer igång mä träningen på nått vis! Karin va snäll nog att ge mig 2 virituella sparkar! Så nu tog jag tag i mig själv och mitt lata arsle och stack ut å sprang! Kändes faktiskt bättre än jag vågat trp!  Även om det va lite tungt vid ca 2-2,5km. Men farten måste ju självklart förbättras VÄLDIGT mycket, men det va ju första löprundan sen tjejmilen så jag får väl släppa kraven på mig själv lite iaf :)
 

Nybäddad säng

Publicerad 2013-01-08 16:56:00 i Allmänt,

Bland det mest underbara som finns, känner för att gå å lägga mig nu på en gång:)
 
Och nä jah vet jag har inte orka bytt gardiner här än, sist prioriterat:)

PW?

Publicerad 2013-01-08 13:44:00 i Träning,

Hade behövt träna ordentligt men tiden räcker inte alltid till med allt annat som måste göras... Jag orkar inte springa med 3 hundar när min vanliga skogsslinga är för isig, bara där jag kan ha dom lösa hela tiden. Och gå på bandet fanns det inte tid till eftersom hundarna då inte får göra nått... Så jag tänkte att jag tar en rask promenad mes hundarna istället. Men va mycket svårare det är att hålla tempot när man går ute! Det blir inte i närheten av lika effektiv träning :( Men det får duga för nu! Det måste väl ändå räknas som ett träningspass, eller? Gör det inte det börjar mina 100 träningspass detta år bli ett jobbigt mål :)
 
 

Måndag

Publicerad 2013-01-07 21:56:00 i Allmänt, Foto, Vallning,

Då vare visst kväll då, denna dag har gått i ett! 
Var på förmiddagen hos Karl-Erik och vallade med Sid. Vi tränade först på att hämta ut fåren när de stod brevid staketet på ett lugnt och fint sätt. Det tog ett litet tag men blev till slut bra även åt vänster:) Han är väldigt mycket bättre åt höger! Efter det tog vi oss an fållan! Det funkade ganska bra, han är inte helt super på höger/vänster men vi fick in dom där de skulle :) Första vändan inne i fållan skötte han riktigt snyggt, lugnt och fint! Hade iofs önskat att han gått lite längre bak, men var i det stora hela nöjd. Att ta ut dom gick oxå helt okej. Andra gången vart han lite mer osäker inne i fållan och ville rusa på fåren, men en tillsägelse bara så gick det bra sen. Han är iaf alltid schysst mot fåren, han biter aldrig utan bara tacklar dom lite :) Vi gjorde sen ett riktigt hämt (när jag stod brevid honom och inte mellan han och fåren) Det var på kanske 25m, men han gjorde det riktigt snyggt! K-E sa att just det kunde man inte gjort bättre:) Så jag nöjde mig där med just det! Vi gick sen runt lite å han fick gå balans mot mig, mycket bättre denna gång än förra veckan! Mycket lugnare och mer bara jobba på en rak linje bakom mig! 
Jag är iaf nöjd med pojken!
 
 
När jag hade hämtat Novali på dagis satte vi igång och skruva ihop hennes nya hylla och sen vart det total storrensning på hennes rum! Vi möblerade tom om:) Nu känns det lite bättre, men ett tag trodde jag aldrig det skulle bli klart! Va mä grejer tjejen har och pratar man om å slänga nått blir hon galen :) Men lite lyckades jag förhandla bort iaf ;) Bilder kommer i morgon, är för trött nu!

Barnlediga en kväll

Publicerad 2013-01-06 23:52:00 i Allmänt, Foto, Recept,

Igår sov Novali över hos sin farmor så vi vart "lediga" på kvällen, alltid en sån konstig känsla! När det är dax att gå ut med hundarna kommer vi alltid på oss 'men vi kan ju gå tillsammans idag', lika ovant varje gång :)
 
Vi började med en go middag, en fin köttbit med ungsrostad potatis, palsternacka och morot  :) 
 
Vi använde:
Potatis (lagom mängd)
Morötter (vi hade 2st gigantiska)
Palsternackor (även här hade vi 2st, dock inte gigantiska)
Paprika (ingick inte i orginalrecept, var bara en fyndigt inslag av mig)
Vitlök (vi använde ungefär en halv)
4 kvistar färsk timjan (orginalet ska vara rosmarin, men det hade vi inte hemma)
Flingsalt och peppar (nymalen ska pepparn va, men sånt hade vi inte heller..)
Olivolja
 
Sätt ugnen på 200grader
Skala rotsakerna (om man vill det såklart) dela potatisen i 4 delar och de avlånga på längden. Vitlöken skulle inte skalas men det gjorde vi ändå och skar den i skivor.
Lägg potatisen och morötterna i en kastrull med lättsaltat kokande vatten och låt de koka i 5min innan palsternackorna läggs i. Låt sedan koka i ytterligare 4min. Häll sedan allt i ett durkslag och låt det rinna av tills så gott som all vätska ångats bort.
Lägg allt i en oljad ungsform (gärna stor så det inte ligger så mycket ovanpå varandra) tillsammans med vitlök, paprika och timjan. Krydda med salt och peppar och rör om väl!
In i ugnen ca 1tim eller tills de ser krispiga och goda ut :)
 
Ser kanske inte lika gott ut som det var :)
 
 
Ett glas rött till såklart :)
 
Och gooooooodis till efterrätt :)
 
Idag började vi morgonen med en promis med hundarna på ca 4,5km, riktigt skön start på dagen!
Efter vi hämtat gumman fick vi ett ryck att vi skulle fara på IKEA, så det vart en 2km tur till med hundarna först sen bar det iväg till Örebro! Vart lite smått och gott inhandlat, allt ligger dock kvar i påsarna än, vi får ta det i morgon istället!

Mer bilder på lekande hundar

Publicerad 2013-01-06 22:56:00 i Foto, Hundarna,

Sitter i detta nu och fixar lite med fler bilder från gårdagens hundlek så jag slänger upp några här.
 
Fredriks arbetskamrats hund, Rocky tror jag han hette
 
 
 
å ja, jag måste ju testa lite olika funktioner :)
 
 
Tyvärr lite taskigt fokus på denna men så kul:)
 
 
 
So far so good

Hund lek:)

Publicerad 2013-01-06 00:06:00 i Foto, Hundarna,

Lite Bc/Rottis bus vart det idag! (fler bilder kommer orkar inte mer ikväll)
 
 
 
 
Hinner man inte med får man ta till ful knep :)

Trångt i sängen!

Publicerad 2013-01-05 00:50:00 i Allmänt, Hundarna,

Hm jag delar visst min del av sängen med 2 hundar... Jaja det är ju bara en mer än vanligt:) Manco är däremot bekymrad hans plats är tagen av Amon:) 

Nästa leksak

Publicerad 2013-01-04 19:32:00 i Allmänt, Foto,

Då vare dax att prova nästa nya leksak :)
 
Dax för test!
 
Popcornen på plats!
 
2 förväntansfulla barn :)
 
Det funkar
 
Gott!
 
Glad tjej:)

Nya leksaker

Publicerad 2013-01-04 18:11:00 i Allmänt, Foto,

Äntligen har Fredriks nya leksaker kommit, har en lycklig karl här hemma nu :)
Mest intressant va nog denna
Novali va minst lika intresserad!
 
Hund ivägen!!
 
Spännande sak! Själv hoppas jag mest den kommer att göra nytta, vilket skulle betyda mindre städning för mig:)
 
Lite mys :)
 
Fina Gina <3

Nya gardinder

Publicerad 2013-01-04 15:44:00 i Allmänt, Foto,

Då har jag tagit mig i kragen och börjat byta gardinerna oxå, skönt å bli helt klar! Nu börjar huset se ut som vanligt igen :)
 
 
 
 
En del av nyårs dekorationen får hänga med ett tag till
 
 

Julklapp

Publicerad 2013-01-03 21:32:00 i Foto, Hundarna, Novali,

På juldagen var vi ute och provade hundarnas julklapp lite, det va riktigt roligt! Tog några bilder som blev sådär men deet är nått iaf. De är från första vändan, vi bytte sen och satte Gina först det funkade mycket bättre! Novali tyckte det hela va super roligt :)
 
 
 
 
 
Ja det är svårt å knäppa kort å springa samtidigt!
 
 
Lycklig flicka!! :)

Nu va det slut på julen

Publicerad 2013-01-03 13:18:00 i Allmänt, Foto, Novali,

Äntligen har alla tomtar och annat som hör julen till hittat ner i sina kartonger igen och blivit uppflyttade på vinden! Känns väldigt skönt. Nu är det bara gardinerna kvar att byta, men det får bli en annan dag. Det är ju så jäkla trist att stryka de som ska upp igen!
 
Slänger upp lite bilder från julen och lite tomtar :)
 
Nöjd tjej.. Känns spontant som vi får dra ner lite på julklappar nästa år!
Sid tar det hela med ro 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Agilityträning

Publicerad 2013-01-03 00:12:00 i Agility, Hundarna,

Har vart i Kyrkekvarn och tränat agility ikväll tillsammans med Gina. En riktigt trevlig hall! Synd bara det va så långt att åka :) Gina gick riktigt bra stundvis och rev inte första hindret nångån även fast jag satt det på 60cm det sista, det finns hopp :) 
Har oxå anmält mig till en helgkurs i handling för Anna Käll, det ska bli riktigt kul. Får se vilken hund som får följa med :)
 
En riktigt fin hall!
 
Sen är det tur jag har en bränslesnål bil så jag har råd med sånna här tokryck som att åka 8mil enkel resa för att träna en hund :)
 
 
 

Mål 2013

Publicerad 2013-01-02 10:25:00 i Allmänt, Hundarna, Träning,

Tänkte att jag skulle skriva ner målen för detta år!
 
Manco 
Agility: Jag har inga speciella mål där för honom, tycker inte jag kan kräva det av honom. Men jag hoppas han fortsätter vara träningsvillig så vi kan finslipa lite detaljer. Och sen att han kan fortsätta tävla hela året.
Lydnad: Det lägger vi på is, jag har ingen ambition att starta honom i högre klass. Vi lägger nog istället energin på...
Rallylydnad: Tror det kan vara ett passande alternativ till min gamling. Lägger målet på RLN.
 
Gina
Agility: Jag planerar att gå lite kurser med henne för att få hjälp med att bli bättre att visa henne och inte störa henne så mycket. Vi måste bli av med hennes rivningar! Jag sätter målet på 4pinnar i klass 2. Jag har ingen ambition att flytta upp henne till 3an. 
Rallylydnad: Tror jag sätter samma mål på henne som Manco, alltså RLN. Tror väl inte det passar henne lika bra med tycker allt hon ska fixa det ändå. 
Vallning: Det är Fredrik som kör henne där, men målet blir väl att hon ska klara av att fösa och utvecklas lite mer överlag. 
Övrigt: Planerar att få henne att dra bra i selen och att hon ska vara med mig i hundlöpet i Gbg i maj. 
 
Sid
Agility: Jag hoppas att han kan komma till start till sommaren nångång. Jag vill att hans kontaktfäkt ska sitta riktigt först bara så vi har en hel del träning framför oss. Jag sätter målet på att komma till start och då göra ett bra lopp.
Lydnad: Måler är ett förstapris i klass 1. Men det beror på hur han mognar och hur mycket tid vi har på oss att träna. Lydnaden kommer ju inte i förstahand.
Vallning: Jag sätter målet på att han (och jag) ska fixa ett VP innan året är slut. 
 
 
Jag
Jag har tre löptävlingar i siktet detta år!
Hundlöpet i Gbg 26maj
Tjejmilen 7sep
Lidingö tjejlopp 29sep
Samtliga lopp är 10km och målet är att slå förra årets tid på tjejmilen 53:47. 
 
Jag har även satt ett litet nyårslöften eller va man ska säga, minst 100 träningstillfällen under året! Men ska jag klara de tävlingslopp jag har i siktet så ska det väl gå bra komma upp i 100 tillfällen :)
 
Ja detta va årets mål, hur långt vi når återstår att se... 
 
/Therese
 

Gott Nytt År!

Publicerad 2013-01-02 00:34:00 i Allmänt, Foto, Hundarna, Novali,

Ja då var det ett nytt år då och det är kanske dax att ta tag i både denna blogg och hemsidan om jag ändå ska ha det kvar! 
 
Tänkte börja med att försöka sammanfatta året 2012. Jag vet inte om jag vill påstå att det har varit ett bra år även om vi faktiskt har sluppit dödsfall av anhöriga... Det har vart så mycket sånt de senaste åren känns det som så man har nästan inte mage att klaga på ett år där vi sluppit det. Men om jag ska gå på magkänslan av hur året i det stora hela kändes så är det inte bra ändå. Även om det självklart haft sina ljusglimtar!
 
Manco började året illa med att få ont i ryggen under en agilitytävling i januari. Det gick över på ungefär en vecka, men det va jobbigt se honom ha svårt å lyfta bakbenen och han kunde inte skaka på sig. Helt plötsligt slog det oss att han faktiskt inte är någon unghund längre, å det är alltid en jobbig insikt! Lite längre fram på våren så fick han istället ont i nackpartiet, han kunde inte vrida huvudet åt vänster. Detta satt oxå i ungefär en vecka. Efter det sen har han tack å lov inte visat några mer krämpor. Jag tog det rätt lugnt med honom i början av tävlingssäsongen pga dessa skador. Men sen har han kört på som vanligt. Bästa loppet gjorde han nog i Hopp3 i Gagnef-Floda där han va bara nån tiondel från en SM-pinne! På hösten sen blev han istället "för pigg" (om man nu kan säga så) så då börja han gå ur slalomet istället... Är han för laddad så blir det nått i huvudet så han inte fixar slalomet. Riktigt synd på DM där han gjorde ett kanonlopp i första sen går ur slalom 2! ggr i andra... Sen på hösten har jag fortsatt träna honom och han har vart väldigt rolig att träna, inte alls likt Manco faktiskt :) Så jag hoppas att det ska sitta i och att vi slipper krämpor det kommande året! Men han blir ju trotts allt 9år i maj så jag kan inte kräva allt för mycket av honom!
 
Gina började året riktigt bra! Gick riktigt strålande på flera tävlingar, ynka småfel från toppen! Sen skadade hon sig.. Tog ett tag innan jag förstod riktigt va det va. Hon är ju inte den som visar nått i onödan... Men efter hon stelnat till efter ett hårt träningspass eller en tävling så kunde hon halta lite på ett framben. Vi tänkte att det skulle ge med sig, men det gjorde det inte och när vi va i dalarna och tävlade kände jag att hon inte fungerade alls så jag strök henne ur de sista klasserna och sen vart det veterinären! En rejäl stukning i bogen vart diagnosen.. Å så va den tävlingsäsongen slut.. Hoppades ett tag på att hon kanske kunde komma tebax å vara med på DM, men när hon inte var helt hundra på återbesöket så la jag bara ner allt å lät henne vila och la siktet på säsongen 2013 istället. Så trist! Andra året hon fått säsongen förstörd. Försöker bygga upp henne nu i vinter och hoppas det ska hjälpa henne!

Sid började året riktigt strålande med konstaterad ocd i vänster bog och därmed operation på Strömsholms djursjukhus. Efter det hade vi en konvalecens på ca 3mån med flitiga besök på rehab där han fick gå på water treadmill. Han skötte sig strålande faktiskt hela tiden, en härlig hund det där! Sen fick vi komma igång lite mer med träningen, så vi började åka till Karl-Erik igen och träna vallning. Jag anmälde mig även till en nybörjarkurs i vallning genom vallklubben här i skaraborg. Va orolig innan att han inte skulle sköta sig, men han va en klippa min goding <3 De första två tillfällerna ville de se om hundarna var riktigt tända och vi skulle träna balans runt en fålla. Sid förstod inte alls va vi syssla med och blev bara stressad av detta, jag va lite inne på att hoppa av kursen, men gjorde istället nått jag annars är dålig på, sa ifrån att jag inte ville göra så med honom. Och efter det började han fungera riktigt bra! Mitt i sommaren var vi upp till Sala och Torpvallarenskennel där vi gick kurs för Bobby Dalziel. Det var en väldigt bra och lärorik kurs! Vi tränade bara fösning och stundvis skötte Sid sig riktigt fint! 
Vi fortsatte sen och träna vidare på kursen och hos Karl-Erik. Jag tränade även agility och lydnad med honom. I agilityn har jag bestämt mig att skynda långsamt å få honom riktigt hindersäker först. Han älskar att träna det och jag tror det kan bli riktigt bra om jag bara lär mig hantera honom :) Men i början av hösten va oturen framme igen.. Jag tyckte han små halta på promenader först ett tag, va svårt å se riktigt vart (trodde det va höger fram), men det va nått. Sen efter ett träningspass vart han riktigt halt på vänster fram (det opererade benet...) Då kunde jag hålla mig för skratt kan jag lova! Men jag kunde själv få fram att hältan inte kom från bogen, tack å lov, utan från handloven. Han var svullen och öm där. Så det blev veterinären igen.. De kände igenom honom och röntgade både höger och vänster fram. Det var iaf inget på röntgen! Det var typ 2 rejäla stukningar (på han oxå...) en i bogen höger fram och så handloven vänster fram. Koppelpromenader en månad till då... Efter det har jag vart väldigt försiktig med träningen på honom, känner själv att jag har blivit feg... Är rädd att han ska göra sig illa igen.. Har några ideer som jag kör på nu i vinter med å bygga upp honom för kommande år, hoppas att de ska fungera...
 
Jag har byggt upp en liten träningsbana ute på vår altan där hundarna får gå några varv å krypa under saker å kliva över och så några kavalettibommar, före det får de gå och värma upp på bandet inne i ca 12min. Jag hoppas det ska styrka upp deras ben. Vi har även skaffat riktiga dragselar åt alla tre, målet är att de ska få träna drag oxå för att bygga upp sig. Än så håller vi bara på att träna dom på att dra överhuvudtaget i selen, de är ju tränade att inte dra i koppel :) 
 
Om jag lämna hundarna ett tag och går till det andra i livet. 
 
Novali växer för var dag känns det som! Hon börjar bli så stor, det går så fort!! Hon är så med, det kommer kommentarer från henne som man bara förvånas över :) Hon har oxå kommit in i en "härlig" 3-års trotts... Inget humör alls då hon har tjejen... Men då är det skönt å prata med andra föräldrar med barn i samma ålder som tydligen beter sig likadant! Skönt det va inte vi som va värdelösa föräldrar :) Hon har varit med om en hel del under 2012 ändå (bortsett från alla rooooliga agilitytävlingar :P). En tur till Furuvik, en till Legoland och i höstas var vi ner till Spanien till min morfar. En berest liten jänta äre! Hennes blyghet har börjat släppa oxå, nu kan hon börja prata med främligar i kassakön på coop t.o.m! :)
 
Själv då, ja saker och människor ändras det är helt klart iaf! Man slutar aldrig förvånas. Att året skulle sluta såhär trodde jag då aldrig för ett år sen, men det är väl kanske bra oxå att man inte vet vad som händer i framtiden..
Jag har fått lära känna nya människor detta år oxå, härliga människor! Det är sånt som gör en riktigt glad när det för övrigt känns tungt. De kurser som vi haft under året har vart riktigt roliga, jag trodde aldrig jag skulle tycka det var så kul att hålla kurs som det faktiskt va! Det är verkligen nått jag tänker fortsätta med om de blir själv eller inte återstår väl å se... 
På jobbfronten äre trögt! Jag åker in och ut på elux, men det hade verkligen vart roligt och hitta nått fast jobb så man får lite mer trygghet i ekonomin! Men det är svårt att övertyga arbetsgivarna att jag är bra på att jobba, det finns ju alltid nån som är bättre, har mer erfarenhet eller bättre utbildning... 

Nä nu har visst klockan sprungit iväg bra mycket mer än vad som va tanken... Jag skulle ju lägga mig tidigt idag, så bra gick det med det.
 
Bild på finaste tjejen!
/Therese

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela