teamplockepinn

Solens kraft

Publicerad 2013-02-27 13:37:07 i Allmänt, Foto, Hundarna,

Det är egentligen ganska facinerande hur mycket vädret påverkar vårt humör. Det har vart soligt några dagar nu och även om det är minus på kvällarna så känns det allt mer som våren är på väg ute. Och nu har jag fått en sån energi! Det är säkert tusen saker jag vill göra, fast jag vill helst vara utomhus och bara njuta av solen! I förmiddags tog jag med mig hundarna ut och tränade lydnad. Manco och Gina fick vara på gården samtidigt som jag tränade med Sid ute på gatan. Va roligt det var! Sid va super duktig och de småsaker jag har tränat inne de senaste veckorna satt kanon även ute. Han tar apportbocken bra och sitter snällt och fint med den. I höstas ville han inte ha den i munnen övehuvudtaget.. Fotgåendet är bra, han har en sån härlig och glad attityd hela tiden. Man blir verkligen glad av att träna med honom :) Även ställandet funkade riktigt bra.
Visst vi har fortfarande massor att träna på. Klara fotgåendet längre sträcka, få till snyggare ingångar och stabilare "stanna". Men vi är absolut på väg och jag har lydnadsbertan på klubben (11 april) som vårt första mål. Klarar vi det bra kanske vi vågar oss på att anmäla oss till en tävling, men jag sa KANSKE! :) Jag är fortfarande lite orolig hur han ska bli när vi kommer till klubben, om han då kommer fortsätta funka bra eller om alla andra hundar kommer vara för stor störning. Men vi får väl se!
 
Nu ska jag ta med mig busen och gå till dagiset och hämta lillgumman! 
 

Blommor

Publicerad 2013-02-27 10:37:17 i Allmänt, Foto,

Knäppte lite kort på några av blommorna vi hade hemma. De vita va verkligen så fina, men de luktade fruktansvärt! Lär aldrig mer köpa sånna :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdagen

Publicerad 2013-02-27 10:33:18 i Novali,

Igår fick Novali vara hemma från dagis för hon hade tid hos tandläkaren klockan 10. Det gick jättebra och gumman skötte sig fint! Nästa besök blir om 1 år ungefär.
På eftermiddagen efter att vi tagit en långpromenad med hundarna så for vi in till stan lite tidigare så vi hann ta en liten fika innan dansen. Det är så mysigt att göra sånt ihop, bara hon och jag! Tyvärr kunde jag inte ta nått kort denna gång för jag hade slut på batteri i mobilen, men jag har en bild från förra gången vi var där.
 
 
Hon är så rolig oxå, när vi satt där igår så hade vi tagit samma fika som förra gången (som på bilden) en stor chokladboll att dela på. Man får dom i de där blommiga glasen. Då säger hon "förra gången vi var här fick vi ett rosa glas", igår hade vi ett blått (eller grönt, jag minns inte...). Och nu när jag ser bilden så inser jag ju att hon hade rätt! Hur tusan kommer man ihåg en sån sak?? Jag tror verkligen hon tog med sig allt mitt minne ut när hon föddes :)
Efter fikat så var det dax för dansen igen och det är fortfarande lika populärt hos henne! Hon skiner som en sol hela tiden :)

Agilityträning

Publicerad 2013-02-25 10:17:04 i Agility, Hundarna,

Igårkväll var det agilityträning igen. Denna gången byggde vi upp en agilitybana (klass 1). En ganska kort, bara 15 hinder, men ändå lite kul bana. 
Jag började med Sid. Vi hade balansen som nr 2 så jag körde bara den och hinder nr 1. Eftersom jag inte har fått till önskat beteende på balansen än så vill jag inte ha med den inne i banan. Jag kom igår på att om jag står vid början av balansen eller ännu längre fram när jag kallar in honom så fuskar han med uppgången, men om jag står en bit ifrån balansen (typ mellan hoppet och balansen) och skickar han på så tog han kontaktfältet klockrent VARJE gång! Men, då får jag problem vid slutet istället för när jag är så långt bakom honom så stannar han på nedgången (ibland på och ibland över kontaktfältet) å vrir sig bak mot mig.. Jag fick lite hjälp av Karin som skulle locka på honom, jag tror dock inte riktigt han fattade att hon hade nått roligt :) Men nästa gång ska jag testa att ta med nån ROLIG leksak och lägga en bit fram så får jag ha nån som hjälper mig med att kolla honom. Jag vill inte att han ska va så beroende av mig. Positivt är iaf att han tar hela balansen i ett "svish" utan att fundera på nått annat förrän han är vid slutet och det gillar jag! 
Resten av banan gick riktigt bra fläckvis! Vi fixa aldrig att ta allt i ett svep, men uppdelat så kunde det gå riktigt bra!  Jag tror han som bäst fixade 9 hinder i ett svep, så vi går helt klart framåt! Han är ju lite svårt eftersom det går så jäkla fort, jag får gapa lite på han för att han ska uppfatta att han ska hinna svänga oxå :) samtidigt som han i nära å tighta situationer är jäkligt känslig på min handling! Minsta lilla jag slarvar så springer han förbi, viker av eller vad jag nu visar :)
Jag ska försöka klippa ihop en film från gårdagens träning, Karin va snäll nog att filma oss :)
Gina gick oxå riktigt bra, iaf första träningsvändan! Hade som inte nått alls att klaga på där. Körde först banan som den va, men den fixa hon utan bekymmer (det ska hon iofs göra oxå...) sen trassla jag till den å tog många hinder från fel håll och lite allmänt fram å tillbaka, men hon va super lyhörd och rev nästan inget! Andra vändan va inte fullt lika bra, men jag är ändå nöjd med henne. Jag körde ju bara på utan plan och då blir det inte lika lugn handling som om jag vetat exakt vart jag skulle, och det kan helt klart vara en orsak. Sen känns det alltid som hon blir lite trött andra vändan både fysiskt och psykiskt. Jag måste nog börja träna konditionen mycket mer på både hundarna och mig själv! Det sista jag körde med Gina igår va jag så jäkla trött i benen!! :) 
 
För övrig va det en väldigt trevlig träning, det är en härlig stämning i gänget som tränar och det är så roligt!

Tråkig nyhet

Publicerad 2013-02-21 21:16:03 i Hundarna,

Fick idag läsa en mycket tråkig nyhet på facebook! En av Sid's systrar har idag somnat in, hon dog som jag förstod på operationsbordet :( Det ryser verkligen till i hela kroppen när jag tänker på det och jag lider så otroligt mycket med hennes matte! 
De har inte ens fyllt 2år och redan har 2st syskon gått bort det är så tragiskt för alla inblandade! 
 
Nu ska jag gå och krama om min älskade Sid lite extra och bara njuta av att han är hos mig denna tokiga och härliga gosse :) Man glömmer nog tyvärr allt för ofta att uppskatta det man har innan det är för sent!
 
 

Shopping

Publicerad 2013-02-20 21:33:46 i Shopping, Träning,

Idag for vi till Skövde när Fredrik hade slutat jobbet. Fredrik behöde en ny skidjacka och jag ville ha några bra byxor att springa i ute så här års. 
Så vi for först till Stadium inne på Commerce, och eftersom vi va sent ute så hann vi bara hitta en jacka åt Fredrik där. Jag ville ju gärna prova lite kläder och känna vad som kändes bäst och det fanns det inte tid till. Men när vi var på väg därifrån så kollade vi hur länge de hade öppet på Elins Esplanad och eftersom de hade öppet en timme till for vi dit :) Där hittade jag det jag sökte + lite till! Det vart ett par löparthigts, en löparjacka (tröja), ett par wind stop handskar att ha när man springer och så en snygg rosa tröja att ha på agilitytävlingar :) 
 
Super sköna tröjan!
 
Byxorna
 
Handskarna
 
Goa tröjan!
 
Det vart bara kläder av samma märke idag, inget planerat! Men jag gillar deras kläder de sitter väldigt bra på mig!

Sverigekaka med citronglasyr

Publicerad 2013-02-19 22:31:13 i Foto, Recept,

Japp det vart faktiskt en lyckad kombination jag fick till. Jag gillar det syrliga från citronen tillsammans med den söta kakan.
 
 
Det här behöver du:
 
Till kakan:

3 ägg
3dl strösocker
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1dl kokande vatten
 
Fyllning:
 
125g smör/margarin
1dl mjölk
4msk vaniljsocker
 
Till glasyren:
 
ca 0,5dl färskpressad citronjuice
3dl florsocker
(ev. lite rivet citronskal)
 
Så här gör du:
 
  • Slå på ugnen på 175 grader
  • Smöra och bröa en form
  • Vispa ägg och socker poröst
  • Blanda vetemjöl och bakpulver, vänd i det i äggsmeten 
  • Tillsätt det kokande vattnet och rör om
  • Häll över smeten i formen och sätt in den i ugnen i 35-40min
  • Tag ut kakan och låt den svalna
Gör fyllningen
  • Koka smör och mjölk i ca 2min
  • Tag det av värmen, blanda i vaniljsockret och rör tills det har smält
 
  • Dela kakan på mitten och dränk båda insidorna i vaniljfyllningen
  • Lägg ihop kakan igen (vanilj mot vanilj) låt stå svalt
Glasyren
  • Blanda citronjuicen och florsockret (och tillsätt eventuella citronskal)
  • Smeta ut det på kakan och låt det sedan stå svalt
 
Tips:
Låt gärna kakan stå och "dra" länge, den blir saftigare då.
 

Ångrar mig

Publicerad 2013-02-19 15:31:49 i Allmänt,

Efter jag tryckt i mig chokladkakan, druckit upp kaffet och hämtat dottern fick jag ändå för mig att jag skulle baka en kaka. Hur jag ska hinna med denna smarta ide innan dansen återstår att se, men som den sanna optimist (?) jag är så tror jag det kommer funka! 
I grunden är det en helt vanlig sverige-kaka jag fick för mig att göra. Jag tror dock att jag måste prova mig på en lite ändring från orginalreceptet. Vore ju som inte jag annars! Hur slutresultatet blir återstår att se...
 

Dålig karaktär!

Publicerad 2013-02-19 13:51:17 i Allmänt,

Tog mig en långpromenad med hundarna mitt på dagen idag. Eller så jättelång va den kanske inte, men vi var iaf ute i över en timme. Grymt jobbigt var det att pulsa i ca 1dm snö hela tiden, stundvis fick jag oxå krypa fram!!! Gick på en smal stig där snön tyngt ner alla träd att den enda öppningen va de sista 60cm innan backen... Hundarna tittade aningen förvånat på mig när jag kröp fram. 
 
Detta är alltså vägen där jag brukar löpträna, det känns rätt avlägset just nu... Får hålla mig till de tråkiga vägarna!
 
När vi kom hem så fick jag för mig att jag skulle baka en kaka, men jag saknade lite saker så jag for upp till den lilla butiken vi har här i Lugnås. Sen när jag kom hem så var mitt baksug som bortblåst.. Det har till viss del att göra med att jag då insåg att jag ändå inte hade ägg hemma så det räckte. Och eftersom min karaktär är så underbart bra så klarar jag ju inte av att ha en chokladkaka liggandes, så jag moffa i mig den istället. Det var gott, fast kanske inte så bra... 
 
Nu ska jag bara sörpla i mig sista dropparna kaffe sen ska jag hämta lilla jänta på dagis. Hoppas och ber till någon högre makt att hon är på bättre humör idag!! Hon har ju dans i em oxå, det kanske gör det bättre (eller sämre)

Agilityträning

Publicerad 2013-02-19 10:21:04 i Agility, Hundarna,

Har glömt att skriva om agilityträningen i söndags. Igår fm hade jag fullt upp med att skicka in jobbansökningar och på em gjorde en viss dotter mig liiiiite trött... Även om det fortfarande sitter i tänkte jag skriva en sammanfattning iaf.
Hade med mig Manco och Sid i söndags, eftersom Gina tävla på lördagen fick hon vila. 
Vi satte upp en klass 1 hoppbana denna gången för att det skulle vara lite enklare för alla. Jag fortsatte att köra Sid på medium (bortsett från däcket då) för att inte slita på honom, men jag får nog sluta med det! Han koncentrerar sig inte för fem öre att hoppa när det är så lågt.. Satte upp nått hinder på large, då rev han inte.. Det ä som han inte tycker det finns nån anledning bry sig när det är så lågt. Iaf, första vändan jag körde honom gick han jätte bra fram till hinder 13, och det är det längsta hittills :) Tog en klockren slalomingång oxå! Men efter det funka inget! Det är precis som om han blir trött i skallen och inte orkar mer. Men jag fick träna smådelar för att få de att fungera. I det stora hela är jag ändå rätt nöjd med honom. Jag måste bara lära mig hantera han på avstånd, få honom mer hindersäker (ska slänga på bågarna på slalomet igen för att slippa det fusket) och få in honom över hinder... 
Manco finns det inget att klaga på, jag körde orginalbanan en gång med honom, men det va ingen större utmaning för honom (och det SKA det inte vara heller). Så jag fick hitta på egna vägar för att utmana honom. Men han är arbetsvillig och tycker det är superroligt fortfarande vilket glädjer mig! Han är ju trots allt snart 9år :) Jag ser faktiskt fram mot Tidaholmtävlingen, det ska bli kul att fara med bara honom. Lite kvalitetstid :)

Barnet som blev ett monster

Publicerad 2013-02-18 21:15:02 i Novali,

Är nästan övertygad om att jag fick med mig fel unge hem från dagiset idag! Vart är min snälla tjej?? 
Hon va iofs snäll och så när jag hämtade henne, men ganska snart började en annan sida växa fram! Vi for nämligen direkt in till stan för vi behövde handla lite. Första stoppet var på granngården, vi behövde mer mat till Sid. Efter att jag stått å velat ett tag om vilket jag skulle ta så drog Novali iväg, å inte kom hon när jag ropade heller. Fick ha ett litet snack med henne men sen kom hon med och jag tänkte inte så mycket mer på det. Hon hjälpte till att bära lite å va som vanligt. Framme vid kassan vart hon törstig, jag sa att hon fick ta en juice (de sålde sånna där) men hon blev jättesur och skulle absolut ha en cola eller fanta, vilket hon självklart inte fick... Så hon nöjde sig med juicen!
Men när vi kom till mataffären började mardrömmen riktigt! Det började redan i bilen, jag tog juicen och skulle skruva på korken. Men då vart hon tokförbannad och skulle inte ge mig korken utan jag skulle ge henne drickan, tjurig som jag är vägrar jag att ge mig... Hon gav mig tillslut korken! Sen skulle vi gå in, då börjar hon först mä massa kommentarer på väg från bilen så som "du ska inte säga åt mig vad jag ska göra" och liknande.. Va detta kommer ifrån vet jag inte! Sen snäll som jag är lät jag henne ta en egen vagn (stoooort misstag av mig). Det började redan när vi skulle gå in i butiken, jag skulle gå före henne tyckte hon, jag vägrade för jag tyckte hon såg sådär påhittig ut i blicken att jag inte litade på henne. Där vart det tjafs innan hon gav sig. Sen kommer vi 3meter in i butiken, jag plockar lite bröd (en vitlöksbaugette till maten) och då hittar hon några svindyra limpor hon tycker vi ska köpa. Jag tycker det är onödigt eftersom vi har bröd hemma. on står och säger emot mig å blir jätte sur! Detta fortsätter hon med när vi går inåt butiken. Sen blir hon för sur för att hon inte får som hon vill så då tar hon sin vagn och drar! Jag bekymmrar mig inte så mycket så sett, men efter en stund har jag lite för mycket att bära att jag måste hitta henne. Hon hade gömt sig bakom en hylla och tänkte absolut inte låta mig lägga ner några varor i vagnen. Men efter viss övertalning får jag det. Jag får sedan med henne att gå vidare i butiken, ja om jag tog vagnen alltså annars vägra hon gå... Sen gick det hyffsat smärtfritt (i jämförelse iaf) ett tag, med bara några uppnosiga kommentarer från fröken. Men när vi närmade oss kassan bröt vulkanen ut igen! Hon tog med sig en chkladkaka ur hyllan, jag sa bara att "nej, inget godis", men hon VÄGRADE lyssna på det! Tror vi fajtades i åtminstonde 5min om den där stackars chokladkakan.. Lagom pinsamt! När jag lyckats släpa henne därifrån utan chokladkaka så vart nästa bråk vid kassan, först höll hon på köra på en stackars gubbe med vagnen, sen skrek hon som en galning för att hon inte fick lägga upp varorna på bandet (vid detta laget hade jag slagit dövörat till och bara tänkte "ta dig ut härifrån så fort som möjligt"). När jag skulle betala fick jag inte gå framåt, jag fick inte röra vagnen (som stod ivägen för nästa stackare i kön) sen fick jag henne knappt att gå framåt när jag skulle packa.. Och så vart det ett jäkla liv för hon skulle ha en EGEN kasse till sin yougurt (som jag självklart inte hade tagit... Att ta en fryspåse va inte att tänka på... Då va hon som stod efter oss i kön så snäll att jag fick en kasse av henne så jag slapp den striden iaf.
När allt va ner slängt i kassarna (fortfarande med tanken ut så fort som möjligt) skyndade jag utåt, men då fastnade hon självklart vi dessa (jävla) tuggummiapparater och ännu en gång VÄGRADE gå om hon inte fick nått. Nu var jag tjutfärdig! Men då kom den snälla kvinnan (som stod efter oss i kön) igen, hon pratade lite med mig och sen sa hon att jag kunde gå ut i bilen med mina kassar så höll hon ett öga på Novali under tiden. Jag gjorde det bara för att få vila öronen i några sekunder. Novali vart då självklart galen därinne! Men när jag va på väg tebax till butiken igen så kom hon ut så hon hade iaf kommit ifrån apparaterna! Det kändes elakt att lämna henne den där lilla stunden men jag höll på bryta ihop! 
När vi kom till bilen var det självklart tjafs igen... Bältet fick inte sitta som det skulle å allt annat möjligt som gick att komma på, hon skrek och gapade oavbrutet hela vägen hem... 
 
Jag kan säga att jag hoppades på att hon hade feber så det här var nått slags övertrötthets-överslag, men det hade hon inte... 
Hon fortsatte sedan under em/kvällen fast i mycket mildare form! Mest bara att hon sa emot typ allt jag sa å sånt, men stundvis glimtade den "vanliga" Novali fram och då va hon snäll!
 
Jag hoppas verkligen detta var nån engångs grej, men det lär dröja innan jag frivilligt tar med henne till någon butik igen :/ 
 
Vet inte om texten ens är läsbar, jag är rätt trött om jag säger så...

Agilitytävling

Publicerad 2013-02-17 15:21:56 i Agility,

Igår var det dax för årets första officiella agilitytävling. Lite ovanligt så starta den på em så vid 13:00 var jag och plockade upp Wendy i Skövde för att sen fortsätta vidare mot Linköping. 
Det var en klass 2 tävling så vi hade med oss våra flickor, Gina och Jytte! Gina va väl inte supernöjd när Jytte kom in i bilen, men det släppte snart och när vi kom fram så va det absolut inget dom imellan. 
Det första loppet var ett agilitylopp, inte omöjligt på nått vis men det var två ställen där jag skulle få prova att lägga in våra nyinlärda bakombyten. Det va lite spännande att få testa de i ett lopp och se hur det fungerade. Sen var det även ett ställe där jag skulle få använda ett "runt" kommando. Tyvärr har Gina ett nöthuvud till matte...
Starten gick bra och första bakombytet satt klockrent, sen kom slalomet och jag kommer ett steg för nära slalomet så jag trycker henne att gå in på fel sida... Helt mitt fel, så irriterande!! Sen flyter det bra igen och både nästa bakombyte och runt-kommandot satt som de skulle. Med bara 3 hinder kvar (en tunnel sen 2 hopp) så skickar jag henne mot tunneln och tror att hon låst på den så jag börjar springa.. Hon hade INTE låst! Så det vart 5 onödiga fel till... 
Men jag var nöjd med loppet ändå, Gina skötte sig bra, bara jag som ställde till det!
För Wendy och Jytte gick det dessto bättre, de nollade och vann loppet!! Stort grattis!! Väldigt fint flyt i loppet!
 
I hopploppet visste jag redan innan att det fanns en del "rivningsfällor" för Gina, på ett ställe valde jag ändå att göra ett framförbyte när hon hoppade = rivning... En sån där övning som jag känner att jag behöver ställa upp å lista ut hur jag bäst skulle ha löst den! Gina är väldigt känslig när det gäller att bli störd i hoppet, minsta sak jag gör fel så river hon :/ 
Men de andra rivningsfällorna som va klarade hon (och jag!) bra, men sen kom det en rivning till på ett hopp som låg mellan två tunnlar, men det kändes mer som ett slarv! Jag kanske sprang på lite för mycket, hon kan bli stressad att hinna mä då och då skiter hon i att hoppa ordentligt utan bara plöjer!
Wendy fick ett hjärnsläpp på en hundradelssekunds ungefär och det har man tyvärr inte råd med så hon hamnade helt fel mot vad hon hade tänkt och då vart det bara fel! Vilket slutade med ett hopp åt fel håll. Det är så jäkla lätt hänt! 
 
Men vi var över det hala nöjda när vi for hem och hemresan flöt på bra. Vi stannade på en mack innan vi lämnade Linköping och köpte lite färdkost till oss och varsin korv till hundarna, det va de värda efter dagen :)

Träning

Publicerad 2013-02-15 18:24:12 i Träning,

Tog ett linlöpnings pass med Sid idag, han sköter sig riktigt bra!  Idag gick det bättre än förra gången,  rent allmänt oxå. Fast underlaget är ju verkligen inte det bästa... Idag va det slaskigt,  lite halt å allmänt underbart :)

Novali

Publicerad 2013-02-15 18:11:00 i Novali,

Gjorde en liten rolig fläta på henne idag, bara för att testa!
 
Inte snyggast i stan kanske, men jag påstår inte att jag är någon expert heller :)
Vi målade även naglarna, men det har jag ingen bild på just nu. 

Bättre sent än aldrig!

Publicerad 2013-02-15 18:09:59 i Allmänt,

Tror min kära sambo fick lite dåligt samvete igår, idag när han och Novali va på affären köpte han två kokböcker till mig (ja, jag ÄLSKAR kokböcker). Jag är mer än nöjd :)
 
 
Nu blir det lite hemmagjord pizza i detta hus, ska bli riktigt gott! Det är vi värda så här på fredagkvällen :)

Snilleblixt

Publicerad 2013-02-15 11:51:04 i Allmänt,

Igår for jag in till stan en sväng mitt på dagen. Jag behövde prova burar åt Sid då jag tittar på blocket efter en stålbur åt honom och jag va osäker på vilken storlek va skulle leta efter. Har en som är 77lång åt Gina, men den är i minsta laget även åt henne så större förstod jag vi behövde. Så jag ville se skillnaden på de som var 92 långa och de som va 107 långa. Men jag hann bara in på granngården för att vara övertygad om att 92'an räcker gott och väl! I den som var 107 skulle jag få in alla hundarna nästan (vet dock inte hur populärt det hade vart hos hundarna..). Men Sid fick prova för säkerhetsskull och den som va 92 kändes perfekt! Så nu får jag hålla utkik på blocket, känns onödigt att lägga så otroligt mycke pengar på en ny bur. Har sett en i Askersund (som jag ändå åker förbi på lördag) som jag ska ringa på sen.
 
När jag ändå va i stan hoppa jag in på Lidl oxå för att handla lite småsaker. Visste de hade lite saker Novali gillar och jag kände att nått litet kan hon få, det va ju ändå alla hjärtans dag :) Jag hittade en söt rosa fleecefilt med ett stort Hello Kitty tryck på (hon fick en kudde med liknande tryck i början av veckan), den kändes perfekt åt henne. Sen köpte jag en blombukett åt Fredrik, han fick ju sen oxå nybakade muffins så jag tyckte det räckte! 
Sen hittade jag en alla hjärtans dag present åt mig själv! En slags sprits som man även kan göra småkakor med, har ändå velat ha en sån ett tag så nu passa jag på! Eftersom jag vid detta laget har lärt känna min sambo rätt väl så visste jag att vill jag ha nån present denna dag (bortsett från 30minuters sovmorgon då!) så får jag ta å köpa den själv! Så det gjorde jag :) Hade tänkt testa den redan vid muffinsbaket, men glasyren var nog lite för lös för att funka i den så min gamla hederliga sprits (mammas gamla) fick duga!
 
Min nya kompis!

Chokladfyllda muffins

Publicerad 2013-02-14 22:22:22 i Foto, Recept,

Jag och Novali fixade några muffins idag, känns alltid kul att göra nått extra denna dag så det blev chokladfyllda muffins! För en gångs skull vart t.o.m jag nöjd :) 
 
 
Receptet är en blandning av flera recept och mina egna ideer för att det skulle bli som jag ville :)
(grundreceptet är till stor del från "a piece of cake" av Leila Lindholm)
Så här gjorde jag iaf!
 
Du behöver: 
Till muffins
3 ägg
2,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
100g smör
1dl mjölk
3,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 nypa salt
100g hackad mörkchoklad
 
Chokladglasyren
200g mörkchoklad (Jag hade en blandning av 100g 70%-ig med hallon smak och 100g mörk geisha)
1,5dl grädde
 
Garnering
Hackade hasselnötter
 
Så här gör du:
Muffins
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt
  • Smält smöret, häll i mjölken och blanda det i äggsmeten
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och den hackade chokladen. Vänd sedan ner det försiktigt i smeten.
  • Fyll dina formar med 2/3 smet.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15min. 
Chokladglasyren
  • Koka upp grädden och ta av den från värmen
  • Bryt ner chokladen och rör tills den smält
  • Häll ner det i en spritts gärna med lång pip (som når långt ner i muffinsen)
  • Tryck ner lite i mitten av muffinsen och låt resten ligga ovanpå som ett härligt chokladtäcke :)
  • Strö på hasselnötterna och låt sedan det stå svalt i minst 1tim
Ät och njut! :)
 

 
 
 

Foton

Publicerad 2013-02-14 10:39:48 i Foto,

Är för skojs skull med i en liten fototävling på facebook. Det är en privatperson som startat den så det är bara för skojs skull. Denna vecka var temat vårbilder. Mina bidrag blev dessa, vilket tycker ni är bäst? Visst det är inga bilder på blommor, men alla vårbilder behöver väl inte vara det?? :) 
 
 
 
 
Det är bilder på mina käraste :) (ja Amon kommer alltid höra till den kategorin oxå)

Alla hjärtans dag

Publicerad 2013-02-14 09:49:05 i Allmänt,

I morse när klockan ringde och vi hade tryckt snooze allt för många gånger så sa Fredrik att jag kunde ligga kvar i sängen! Han kunde gå en sväng med hundarna, det va ju ändå alla hjärtans dag! Det är kärlek det! ;)
 

Presentkort

Publicerad 2013-02-14 09:43:28 i Allmänt,

Igår löste vi äntligen in superpresentkortet vi valde som pris när jag lyckades skrapa fram vinsten på miljonlotteriet. Det fanns inget annat vettigt alternativ att ta, detta fick man ju iaf välja hur mycket pengar man la på var butik! Vi hade sen tidigare bestämt att lägga 1000-1500:- på Siba så vi kunde köpa en ny kaffebryggare, men nu gjorde vi en kik på deras sida precis innan vi valde och det var tur! De hade ju helt plötsligt slutat sälja den kaffebryggaren vi har bestämt oss för... Dålig stil tycker jag ;) Och ingen av de andra affärerna man har att välja mellan hade den bryggaren heller... Så där gick den planen i rök! 
Vi valde då istället att lägga 1200:- på granngården, hundmat är ju inte gratis! :) Sen la vi 300:- på HM, där hittar jag alltid nått jag gillar till mig eller Novali! Resten av pengarna hamnade på Stadium! Det känns spontant som att jag skulle kunna spendera hur mycket som helst i den butiken, älskar verkligen sånna kläder. Och nu behöver Fredrik en ny skidjacka oxå så då passa det väldigt bra! 
Så nu längtar man som tusan tills man får åka å handla! En lyxupplevelse att slippa tömma plånboken samtidigt! :)
 

Träning

Publicerad 2013-02-12 21:40:33 i Träning,

Gav mig ut i snöyran på årets längsta löprunda hittills! Hade med mig Sid i lina och det är så att jag nästan funderar på att ta mä honom till hundlöpet i gbg! Han sköter sig riktigt bra. Och när man berömmer honom så tar han i och drar riktigt bra!  Inte som Gina som istället vänder sig om och undrar va jag pratar om och gärna skäller lite på mig då oxå... Inte riktigt önskvärd effekt! 
 

Vinterbilder

Publicerad 2013-02-11 22:52:45 i Foto,

Dagen skörd av bilder utan hundar som huvudmotiv :)
 
 
Sid smög sig in på den bilden :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hund bilder

Publicerad 2013-02-11 22:41:10 i Foto, Hundarna,

Va så otroligt fint väder idag när jag var ute och gick vid luch så det vart en hög bilder :) Här följer de mest lyckade på hundarna.
 
 
 
Tyvärr lite suddig, härlig bild annars!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Synd denna oxå blev lite suddig, inte ofta man fångar Manco så här annars :)

Leker lite med foton

Publicerad 2013-02-11 21:29:00 i Foto,

Sitter å leker lite med ps, här kommer en bild på Gina från idag som jag blev väldigt nöjd med! Det är 3 varianter av samma bild, vem är bäst??
 
Orginalet
 
Oskarpa kanter
 
Mörk vignette
 
Ljus vignette

Film

Publicerad 2013-02-11 10:57:54 i Hundarna,

Har klippt ihop en film på Sid när han lär sig "Legs up". Han ska helt enkelt lyfta vänster fram- och bakben samtidigt utan något hjälpmedel. Och för er som undrar, nä det finns ingen som helst nytta med detta, jag ville bara testa om vi kunde klara det :) Gina kan det oxå, har bara inte hunnit fixa hennes film än! 
Det va denna träningen jag skrev om tidigare så HÄR är filmen på pojken :) 
Nu får vi hitta på nått nytt kul att träna dom på :) Tips någon? Har några ideer, men vet inte riktigt hur jag ska träna in det, får fundera lite ;)
 

Agilityträning

Publicerad 2013-02-11 10:38:49 i Agility, Hundarna,

Igår va det dax för våran träning igen. Vi fick starta lite senare igår för vi hade årsmöte på klubben innan. 
Det va faktiskt 7st personer mä igår och det va riktigt roligt! Vi gjorde en lite halvklurig bana sen fick alla köra en stund var och träna på det man själv kände att man behövde. 
Jag hade med mig mina nya rutor som jag har klickat in Sid på här hemma, har tyvärr bara kört inomhus så jag va inte riktigt säker på om det skulle fungera. Och det gjorde det inte heller! Han älgade rakt över som vanligt :) Så det blir till att hårdträna nu i vecka utomhus för att få det å sitta bättre! För övrig funkade han blandat eller vad jag ska säga :) Vissa delar va riktigt bra, ha gjorde en grymt bra slalomingång bla! Och i nära arbete med mig funkar han oxå bra på signalerna! Även att jag på ganska långt håll kan skicka honom till en tunnel. Probleme är när han får upp lite hög fart och jag vill att han ska svänga... Då har han inte riktigt tid mä mig! Sen läser han bara min kropp och inte mina händer. Så jag måste vara övertydlig med kroppen och det ställer ofta till det till nästa hinder... Jag försökte mig på ett staket, men fick aldrig till det riktigt! För att få in honom över mitten hindret måste jag typ stanna å vrida mig helt åt andra hållet och då hade jag inte en möjlighet i världen att hinna till sista... Jag behöver hjälp!!! Hur hanterar jag min turbohund?? :) 
Gina gick i det stora hela väldigt bra, det som strula första vändan va mitt fel, jag hade tänkt helt fel när jag gick banan och gjort det onödigt svårt för mig! Det funkade såklart inte så det blev bara strul. Jag gjorde en enklare variant sen (på min handling alltså) och då funkade det. Sen har vi problemet med att hon slarvriver så jäkla mycket! Men jag vet att väldigt mycket av det beror på att jag har lite för bråttom och vill skynda mig till nästa hinder och då ska hon stressa med och då kommer rivningarna. Jag märkte i slutet när jag lugnade ner mig å följde med henne mer då rev hon inte heller... Skärpning matte!!! Å det roliga är ju att jag hann ju ändå dit jag ville... Här är ett bekymmer mä att köra två olika hundar, Sid är ju inte alls så hindersäker som Gina och behöver ha mig visande mycket mer. Och när jag sen kör Gina så är jag lite kvar i det där fast hon klarar sig alldeles utmärkt utan att jag visar allt!
När vi var klara så gick jag, Karin och Maria en sväng med hundarna så de fick rasta av sig lite. Sen va det bara att åka hem, duscha å stupa i säng! Jisses va trött jag va både fysiskt och psykiskt! Bärandet av hindren är en utmaning i sig det å sen att springa som en gassel i sanden! Känner mig mör i hela kroppen idag :) 

Nytt foder

Publicerad 2013-02-08 12:42:06 i Hundarna,

Jag har länge velat och funderat på hur jag ska göra med Sid och hans mat. Han äter för det mesta iaf upp men det är inte med någon större aptit och det händer ibland att han lämnar och går. Visst det är inte hela världen så sett, men det är lite fel hund! Sid behöver inte "banta" :) Jag vill inte att det ska gå till att han inte vill ha maten alls... Det verkar som han t.o.m tycker att Manco och Gina's mat är godare, men de äter ju Weight Control och det känns inte heller så lämpat för Sid :) 
Nu börjar hans säck ta slut så jag tänkte passa på att testa nått annat foder om det skulle passa herrn bättre! Jag vill först testa sånt som går att få tag på, på nära håll. Var på granngården igår och kollade, det slutade att jag fick med mig en liten säck Pro Plan Performance hem. Och hittills verkar det som han faktiskt gillade det mer. Han får ju blandat med sitt gamla foder nu och igår kväll kunde han inte ens hålla sig tills jag sa "varsegod" utan började tjuva lite :) Så det är ju positivt! Hoppas det håller i sig nu!
 

Allt kommer tillbaka

Publicerad 2013-02-08 11:04:16 i Novali,

Igår när jag hade hämtat Novali från dagis så ville hon gärna att vi skulle spela spel. Ja visst sa jag, det är klart vi kan göra det! Hon ville ju oxå spela ett sifferspel som är lärorikt för henne så det är ju bara att tacka och ta emot. Men jag skulle bara göra nått innan (minns inte riktigt vad det va), Novali tyckte jag skulle gå in i vardagsrummet och vänta tills hon hämtat spelet och när jag sa att jag går dit strax så hade hon andra åsikter! Helt plötsligt slänger hon ur sig "Går du inte in dit nu så kommer inte jag att spela några mer spel med dig" Jag vart aningen ställd av den kommentaren men svarade bara lugnt att "Nähä gör inte det då". Då försökte hon igen med samma kommentar! Att jag tyckte det hela bara va komiskt var såklart inte uppskattat :) 
Men när jag var klar med det jag skulle göra så gick jag å spelade med henne, hon hämtade sen ett annat sifferspel som hon oxå ville spela. 
När det sen var färdigspelat och jag skulle gå och börja med maten så ville hon att jag skulle ta upp en penna (som hör till spelet) från golvet (hon hade själv lagt den där). När jag bara vägrade, jag menar nån måtta får det vara på servicen :) Så kom den nyinarbetade kommentaren igen "Gör du inte det så tänker inte jag spelar några fler spel med dig nå mer" 
Försökte förklara för henne att det var bara hon som vart drabbad av hennes egna "hot", men jag tror inte riktigt hon förstod det nu, men jag är rädd att det bara är en tidsfråga :)
Jag fick iaf mig ett gott skratt :)
 
Söt tjejen :)

Hur menar hon?

Publicerad 2013-02-08 10:49:00 i Novali,

Novali har fått en ny favorit låt som hon gärna vill lyssna på om och om igen, Markoolio's Mera mål. Hon kollar gärna på denna video oxå. Hon har mest vart road av dansen Markoolio gör och försökt att danska lika själv. Men i morse när hon satt och tittade säger hon helt plötsligt "Mamma, tänk om du hade likadana bröst som dom tjejerna och fick ha en sån BH" Öhhh, jaaa... Hur ska jag tolka det? Vad svarar jag på det? Tycker min (snart) 4-åriga dotter att jag har små bröst? Vad händer? 

Agility

Publicerad 2013-02-08 10:21:04 i Agility,

I onsdags var Karin här och vi gick genom lite av planeringen inför vårens agilitykurser. Vi har i stort sett alla övningar klara, även några -utifall de är väldigt duktiga- nödlösningar. Det känns som vi fått till en vettig planering och vi kommer dela gruppen på 2 och ha ena hälften på agilityplan och andra hälften på den inhägnande apellplan. På det viset är det aldrig mer än 3st lösa hundar/plan åt gången. Allt för att minimera risken för eventuella bråk. 
Vi hade även satt ut preliminära kursdatum, men de va vi tvugna att stryka helt pga att en kurs Karin ska gå krockade med några av våra datum. Så det var dax att tänka om och det gjorde att vi kom på ett helt nytt upplägg som känns mer rättvist för båda grupperna. De kommer köras samtidigt med en varsin dag i veckan och sen eventuellt (vi har inte planerat i detalj än) att vi har en gemensam avslutning. På det viset får båda grupperna lära känna varann lite oxå och det är ju bra för framtiden!
 
Vi gick sen oxå genom vad vi ska träna på söndagens träning. Karin hade hittat en riktigt rolig agilitybana som vi bestämde oss för. Hon skulle även modifiera om den lite så det skulle finnas en enklare variant (den var i orginal en utmaning om man säger så!) Det kan vara bra med en bana på söndag då vi blir ganska många som kommer och tränar. Man behöver ju inte köra hela banan heller utan man kan börja på slutet och göra en baklängeskjedning av hela banan, det känns som det iaf kan vara en vettig ide för mig och Sid! Jag längtar tills på söndag nu!
 
Vi har även årsmöte på söndag, innan träningen (därför har vi senarelagt träningen till 18:00). Då ska vi dela ut vårt nyinstiftade pris -Årets agilitypris-. Det känns som en lyckad ide och jag hoppas det är nått vi kan fortsätta med i flera år! Det är ett rent vandringspris som vi har röstat fram vinnaren till. Alla som har någon agilityanknytning får vara med och rösta på den de tycker är värd priset. Det behöver inte alla vara den som vunnit mest lopp, utan helt enkelt den man tycker förtjänar det! Årets vinnare vart rätt överlägsen, 50% av alla röster hamna på en och samma :) Men jag kan inte annat än att hålla med, det är en värdigt vinnare! Vem det blir får ni veta på söndag :)
 

Hundträning

Publicerad 2013-02-05 12:28:33 i Hundarna,

Har ju glömt att uppdatera om hundträningen! Jag har inte haft tid att fixa ihop filmen, men Sid och Gina klarar det galant! Sid lyckades t.o.m visa upp sin nya konst för Karin uppe på brukshundklubben, guldstjärna åt pojken :) 
Det jag har lär dom är "legs up" vilket innebär att de ska lyfta vänster sidas ben (både bak och fram). Manco klarar det fortfarande inte utan hjälpmedel, även om han har glimtat till nångång så glömmer han det lika fort och då bara låser.. Han har fått en paus från det nu, tar upp det om ett tag igen och ser om det går bättre då det fått sjunka in lite. 
 
Har nu börjat med en enklare övning, som egentligen mest är till för Sid och hans kontaktfält. Men de andra två får hänga på de mä. 
Körde första passet idag och detta va nått de snappade fort, t.o.m Manco :) Nästa steg blir att flytta ut i trädgården! Filmar även detta och hoppas det ska bli nå bra av det :)

Bakat!

Publicerad 2013-02-05 12:20:04 i Allmänt,

Tog och slängde ihop en vanlig sockerkaka, va tvungen att testa min nya form :) Den vart lite skoj och annorlunda!
 

Nyttigt och gott?

Publicerad 2013-02-04 19:56:15 i Novali,

Idag vart en vanlig middags disskution lite extra rolig. Jag och Fredrik prata om att det finns ju inget som är riktigt gott som oxå är nyttigt. Men då blev vi allt rättade av våran lilla dotter som sa "Det finns visst nått som är jätte gott OCH nyttigt, broccoli!"
Vad svarar man på det? :) Vi vart aningen ställda och försökte bara lite fint att hålla med henne, jag menar vi måste ju vara goda förebilder eller hur!? :)
 

Agilityträning

Publicerad 2013-02-04 10:10:51 i Agility, Hundarna,

Igårkväll var det äntligen dax för våran inomhusträning i agility! Jag och Karin möttes upp på klubben och tillsammans med våra karlar så packade vi två kärror fulla med hinder, eller ja om jag ska va riktigt ärlig så va det väl mest karlarna som packade... Jag och Karin la mest fram de saker vi skulle ha med och lät de lösa packningsbekymmret :)
Vi har hyrt ett ridhus i utkanten av Lugnås för träning och det va ett väldigt trevligt ställe! Vi va 4st tappra själar som tränade denna gång, Jag, Karin, Malin och Maria.
Vi körde lite olika kombinationer, några rena handling och några mer hinderträning. Jag va MYCKET impad av va bra Sid klarade både balansen och A-hindret! Men jag ska ändå klicka in han på en "ruta" som jag tänkt lägga på kontaktfälten så det blir mer tydligt för honom vad han ska göra. Speciellt på uppgången! Det känns som att nerfarten har han koll på, men inte uppgången och den tycker jag är svårast att träna oxå... Nån som har tips så kom gärna med dom!!! Ska iaf testa med rutan och se om det hjälper. 
I handlings kombinationerna klarar han svårigheterna bra, när det är nära arbete och thigta svängar men när det blir lite öppet så älgar han iväg med sina långben att jag inte har en chans att hänga med... Vet inte riktigt hur jag ska lösa det... 
Sen måste vi träna mer på slalom! Men jag tror jag behöver sätta dit bågarna i början igen, när han väl kommer in rätt går det som tusan men just det att hitta ingången ä lite lurigt, så jag får backa lite! Är så jäkla glad att jag lärt in han med bågar för då har man alltid den möjligheten! 
Gina funka i det stora hela mycket bra. Balansen är inga problem för henne, däremot vill jag få bort att jag måste sakta henne ner för a-hindret för att hon inte ska fuska. Så jag utmanade henne med att bara springa ifrån henne och det blev såklart tjuvningar! Men det är ju bra för då har jag ju chansen att korrigera det! Vi förlorar för mycket tid på det där slarvet! 
Med handlingsövningarna funkar hon bra, ho är rolig att träna sånt med för hon är så följsam och signalkänslig! Men tyvärr kommer hennes slarvrivningar titt som tätt... Tips nån?? Det känns som hon inte orkar bry sig att hoppa ordentligt! Det kan va att hon blir störd av mig många gånger, jag måste vara lugnare i min handling! Men många gånger ser jag ingen annan förklarning än just slarv! Hon vill skynda sig och då plöjer hon bara...
 
Ja det finns iaf mycket att träna på och jag längtar redan till på söndag och nästa träningspass :) Även om just släpandet av hindren inte är det roligaste så är det värt det! Fredrik skulle kolla upp en kärra han visste om, så jag håller alla tummar jag har :)

Träning

Publicerad 2013-02-03 14:03:01 i Träning,

Tog med mig Manco ut på en löprunda nu mitt på dagen. Tyckte han kunde få följa med på en tur nu så kan han få stanna hemma från kvällens agilityträning. Kan va skönt att bara ha med 2 hundar :) 
Vi tog 5km rundan, den är det ungefär hälften asfalt och hälften grus. Den är bra för det är sällan man möter någon där så hunden/hundarna kan vara lösa mesta tiden. Som vanligt kändes det som jag skulle dö efter ungefär 2-2,5km men jag har lärt mig att det går över om jag bara fortsätter! Ett problem jag har är att jag lätt hamnar i ett "lufs" tempo, jag utmanar mig inget då! Fast det kan iofs vara bra såhär i början av säsongen. Jag ökade iaf tempot sista biten för att ta ut mig lite extra och det kändes verkligen efteråt, mao lyckat! :)
Nu får vi se hur pigga mina ben är i kväll till agilityträningen i ridhuset... Det som inte dödar härdar! :)

Skidpremiär

Publicerad 2013-02-03 12:19:09 i Foto, Novali,

Igår for vi sten Stenkällegården för att Novali skulle få prova på att åka slalom. Det är ju en fjällresa inplanerad i mars så det kan ju vara bra om hon har testat det innan. Sen behövde Fredrik ändå lämna en dator till han som har den anläggningen så vi slog två flugor i en smäll. 
Novali tyckte det var en riktigt succe! Liften var tydligen roligast, men hon var väldigt road av allt :) Att åka mellan pappas ben var roligare än att åka själv när pappa höll henne i ett snöre. Tror det hade å göra med att när hon åkte med pappa gick det ju fortare :) Själv stod jag tryggt vid sidan av backen med min kamera och förevigade detta ögonblick!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inne i värmestugan och tinar upp lite :)
 
 
Måste bara säga att jag har blivit sjukt kräsen sen jag fick mitt nya objektiv, tycker alla andra bilder blir skit dåliga. Ingen skärpa och dåligt fokus! De 7 sista bilderna är tagna med det nya objektivet, jag tycker det är en tydlig skillnad! Måste helt enkelt spara ihop till ett liknande med mer zoom i!

Knäpp hund!

Publicerad 2013-02-02 23:54:38 i Foto, Hundarna,

Sid är ibland väldigt rolig att studera när han har lite tråkigt och börjar leka lite på egen hand med nån leksak han hittar. Tog några bilder på honom igår, kvaliteten och fokuset är kanske inte alltid det bästa men han är inte still så många microsekunder :)
 
 
 
 
Tassfokus :)
 
 
Visst ser han kramgo ut :)
 

Prima ballerina

Publicerad 2013-02-02 23:45:34 i Foto, Novali,

Några bilder på sötaste tjejen i hennes nya danskläder :)
 
 
 
 
 
Ibland måste ballerinor ta en paus och hjälpa en hund hitta sin leksak :)
 
Tycker denna bild blev så cool, den är helt oredigerad!
 
 

Fredag

Publicerad 2013-02-02 23:40:50 i Foto, Novali,

Jag och Novali började dagen med att åka till Skövde. Först behövde vi titta efter nån söt klänning till henne som skulle passa bra till dansskolan och sen skulle vi möte Therese och Linda (med barn såklart) på Stellas vid klockan 12. Vi hittade en super söt klänning på HM (lägger ut bilder sen) som faktiskt bara var andra butiken vi kollade i, kändes som vi hade stor portion tur där :) 
När vi kom till Stellas hade de andra gått in redan så vi försökte skynda efter. Men Novali verkade inte speciellt intresserad att leka med Maja till att börja med så mamma fick allt klättra runt lite först :) Sen fick vi även en för oss helt främmande tjej med oss runt. Jag tror hon bara hade bestämt sig för att vi verkade trevliga och att hon skulle leka med Novali. Det kändes inte som Novali var lika övertygad om den saken :) Den här tjejen försökte ta Novalis hand och dra med henne på saker, men Novali slingra sig mest :) Iaf tills de hittade den stora uppblåsta rutchkanan, där hade de ett gemensamt intresse :) Sen kom den här tjejen fram till mig och tog mig i handen och sa att hon behövde kissa... Jag vart lite ställd först, men kom fram till att det va bäst vi letade upp tjejens mamma! Men så snart hon var klar så var hon efter oss igen, t.o.m när vi tänkte sätta oss och äta var hon mä till bordet... Tack å lov bestämde sig hennes föräldrar för att fara hem då så jag och Novali fick äta i lugn å ro :) 
Precis innan Therese och Linda skulle fara hem då började Novali och Maja leka, lagom typiskt :) Men det blir väl fler tillfällen! 
 
På kvällen testade vi att göra egna piroger hemma det vart faktiskt riktigt gott och enkelt! Kommer helt klart göras fler gånger :)
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela