teamplockepinn

Anmäld vovve!

Publicerad 2013-03-26 21:41:54 i Agility, Funderingar, Hundarna,

Har nu faktiskt anmält Sid till hans första tävlingar! Båda är inofficiella, den ena är tom bara en på klubben, men ÄNDÅ!! En agility och en lydnad:) Kommer antagligen ångra mig tusen miljarder gånger, iaf när det gäller lydnaden! Inget moment känns speciellt stabilt... Och agilityn, ja där har jag hittills inte vart nära att klara en hel bana ens på träning så det kommer nog gå bra :P 
Ja vi får väl underhålla(?) alla andra :) 
Men jag känner att det där "perfekta" som jag jagar aldrig kommer infinna sig (iaf inte med den mängden träning man får detta år...) så vatusan, vi kör! Funderar t.o.m på att anmäla till fler tävlingar. Götenes klass 1-2 den 18 maj har jag sen länge haft siktet inställt på, men det finns även 3 alternativ redan den 12e (ja bara 2 för just Sid). En klass 1 i Vänersborg, en klass 2 i Jönköping (för Gina då) eller en klass 1-3 i Karlskoga. Jag avvaktar ett tag och funderar. Får se lite hur stollen uppför sig på kursen den 6-7 oxå :) 
 
Har ett mega stort problem iaf! Hur tusan ska jag få han att ta kontaktfältet på balansen på vägen UPP??? Ner brukar inte va några större problem, men upp bara han flyger... Tips någon???
Trodde jag hade kommit på en början sist vi tränade det i ridhuset, men idag när jag körde bara balansen så funka inte det för fem öre... 

Lek och buslandet

Publicerad 2013-03-26 10:20:40 i Novali,

I söndags for jag och Diana till Örebro med våra tjejer. Vi hade inte sagt något till dom innan utan allt va en överaskning :) 
Vi stannade först på vägen och tog en fika, det är alltid mysig!
 
När vi började närma oss så började tjejerna fråga om vi skulle till "ap-landet" som Vilma kalla det. Vi busade då med dom och sa "Nä vi ska in på Net on net och köpa en dator" (det ligger precis brevid), då säger Vilma "Men när vi har handlat dator då, kan vi få gå in på ap-landet då?" Sååå sött! 
De blev så klart jätte glada när de förstod att vi bara skämtat med dom! 
 
 
De lekte som tokar och det var verkligen en lyckad dag!
På vägen hem stannade vi på IKEA och handlade lite och passade där på att äta lite mat oxå.
 
Det va väldigt trötta barn (och mammor) som kom hem den kvällen :)

Sid 2år!!

Publicerad 2013-03-26 10:12:54 i Foto, Hundarna,

Idag är det 2år sen min kära buse föddes, det är sjukt va tiden går fort! 
 
 
Gjorde ett litet collage på honom :)

Nyttiga klubben

Publicerad 2013-03-19 20:01:02 i Allmänt,

Novali har tjatat massor i em om att hon ville ha våfflor till middag.  Men det blir alltid så sent på tisdagar efter dansen så jag orka inte ställa mig å krångla med det när vi kom hem. Eftersom vi skulle handla på vägen hem så tänkte jag köpa sån snabbmix, men minnet svikta som vanligt.. Så jag övertala Novali att hon kunde vänta tills i morgon med våfflor och att vi idag va lite nyttigare :) Det blev omelett med skinka för Novali och till mig en naturell med rökt lax oxh sallad till:)

Seriöst?

Publicerad 2013-03-19 07:41:33 i

Det snöar verkligen ute. Kan ingen bara ta ett allvarligt snack med de där vädergudarna snart? Mig lyssnar de helt tydligt inte på...

Kläppen del 3 Hundarna

Publicerad 2013-03-18 22:47:55 i Foto, Hundarna, Kläppen,

Ja men jag fortsätter väl slänga upp bilder då när jag ändå fått upp farten :) Här är några av bilderna på våra goa vovvar!
 
Hundspår i snö
 
 
Sid kan verkligen konsten att se smart ut på bild... :)
 
 
Struttsen :)
 
 
 
 
 
 
 
Kass bild, men den vart så rolig att den fick vara med ändå :)
 
 
Som vanligt blir det mest bilder på Sid, men han är ju roligast att ta kort på! Han bjuder ju hela tiden på nått galet man vill ha med på kort :)

Kläppen del 2

Publicerad 2013-03-18 22:35:17 i Foto, Kläppen,

Fortsätter med lite mer bilder då, dessa är mest bara från när jag vart ute å sprungit med kameran :)
 
Har denna både i svart-vit och orginal, vet inte vilken jag gillar mest!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kläppen del 1

Publicerad 2013-03-18 22:19:00 i Foto, Kläppen, Novali,

Ja det är kanske dax att uppdatera lite från vår tripp till Kläppen oxå! Jag gör det i form av bilder, det känns som det enklaste sättet när man är såhär efter :)
 
På väg till backen
 
Lite lek hinner man alltid med :)
 
Typisk Manco-ställning!
 
Ngt lycklig flicka :)
 
 
 
 
 
Störtlopp? :)
 
 
 
 
 
3st som NJUTER av solen :)
 
 
 
 
 

Träning

Publicerad 2013-03-18 20:05:13 i Träning,

Känner mig stolt över mig själv att jag orkade ge mig ut på en löprunda idag! Det är ju halv storm ute :/ Bestämde mig för att ta den kortare vändan (5, 3km) och på så sätt slippa springa där det var så öppet. Tyvärr får jag då istället stå ut med att det ligger snö/is på nästan halva sträckan... Men jag är nöjd med min tid ändå. Jag har svårt att springa fortare, hamnar som i min bekväma lunk! Måste börja träna intervaller så jag får upp farten bättre.  
Är iaf nöjd med Sid, han drar bättre och bättre!  Är till 99% säker på att det blir han jag tar med mig till Hundlöpet. Gina är för lat :)

Agility i Askersund

Publicerad 2013-03-17 20:23:46 i Agility, Hundarna,

Idag var det dax för årets andra klass 2 tävling för mig och Gina. Det gick rätt så jäkla dålig om jag säger så :)
I först loppet hade jag en super duper överladdad flicka med mig in på planen. När jag lämnat henne i starten och gått några steg for hon förbi mig som ett skott... Hm, inte okej! Så jag kopplade henne och gick av planen, tjuvstarter har jag numer nolltolerans för! Och just att bara koppla henne och gå av planen brukar vara det mest effektiva.
I lopp två så låg fröken så snällt så i starten! Det ger verkligen effekt att kliva av med henne! Men istället rev hon 3st hinder och sen fuska hon på balansen, så jag tog tillbaka henne på kontaktfältet och diskade henne.
I sista loppet gick hon superbra fram till hinder 13-14 (kommer inte ihåg exakt) sen började hon plöja... Jag tror jag kan ha stressat lite för mycket just vid det hindret, för före det va jag supernoga med att vara LUGN i min handling och det funkade verkligen! Men som sagt jag tror jag kan ha stressat ett steg för långt fram där och det räckte... en kändes det som hon bara sket i allt.
Fick ett tips av Ann som jag ska testa nästa gång hon börjar plöja! Tror det kan vara effektivt!
 
Hade annars en trevlig dag. Vi pratade om att starta ett lag! Jag och Wendy har pratat om det innan men inte haft någon mer att ta med i laget, sen så frågade Ann och Tommy om Wendy var intresserad av att va med i lag med dom så då slog vi ihop det hela och då vart det ju 4 hundar oxå:) Känns faktiskt skönt att starta lag med bara EN hund, har ju aldrig gjort det innan :) Vilken hund jag ska ta med är dock osäkert.. Mitt första spontana val till ett lag är ju Manco, han är den bästa lagspelaren! Men jag vill inte sätta den pressen på honom nu när han har vart dålig igen och jag vet inte om och iosf hur mycket han kommer kunna tävla. Sen äre ju Gina, det är en bra hund i grunden, men någon vidare lagspelare är hon inte! Alldeles för ojämn tyvärr. Och i år har hon hittills inte alls fungerat önskvärt. Jag tror jag har kommit på en sak, men jag MÅSTE bli av med dessa rivningar! Sist har vi herr Sid, han har ju inte ens debuterat än så det känns väldigt osäkert :) Fast Ann och Tommy har oxå unghundar med, så om man tänker på det så kanske det skulle va roligast med honom.. Ja jag får nog fundera lite :) Ska bli kul att se om jag känner annorlunda på nått vis efter kursen i april!

Pensionen nära??

Publicerad 2013-03-11 09:32:09 i Agility, Hundarna,

Igår for vi till Tidaholms klass 3 tävling för att Manco skulle få skutta runt lite. 
Det var 3 lopp (ett agility och 2 hopp). 
Det började med ett agilitylopp. En klurig men rolig bana! Det va flera tunnlar under balanshinder sånt som Manco brukar ha problem med, men de fixade han kanon!  Däremot så låg det en tunnel väldigt nära slalom så han kunde inte behärska sig utan missa SISTA porten.. Bara att göra om. Sen missa jag en fälla på slutet så han satt sig i en tunnel så vi vart diskade. Så typiskt, det var bara en som nollade loppet!  Men helt klart en rolig klass 3 bana!
Hopploppet var inte lika klurigt, men en ganska kul bana ändå. Tyvärr hände det något i loppet med Manco. Jag märkte att det va dålig fart i honom,  sen när han kom till sista hindret rev han (han va felfri fram till dess). Efter mål hoppade han på tre ben... Han ville inte stödja på vänster bakben. En hundfysioterapet kollade på honom och han ömmande väldigt i den främre muskeln på bakbenet, framförallt i den övre muskelfästet men även i resten av muskeln. 
Så nu blir det vila ett tag och hålla tummarna att det inte va något allvarligt! Han är ju trots allt 9år, men man har ju svårt att inse det :/ 
Sid var med och miljöträna igår,  här håller han lite koll :)

Mello?

Publicerad 2013-03-09 22:12:11 i

Alltså seriöst, va hände Sverige? Säg att det vart nått fel på röstningarna, eller nått...
 
Over and out!

Hus

Publicerad 2013-03-09 15:12:11 i Allmänt, Funderingar,

Som de flesta vet är vi ju på span efter nån annanstans att bo. Det va hela iden med att vi köpte detta ställe att det bara skulle va någonstan att bo medans vi letade något bättre. Vi var toppbelånade med vårt förra hus så vi hade inget annat val än att göra såhär. 
Jag vet inte hur många husvisningar vi har varit på sen vi flyttade hit, men det är helt klart ett stort gäng vid detta laget. Vi har fortfarande inte hittat nått vi varit speciellt jätte förtjusta i. Ändra har de haft ett kanon läge, men vart ett allmänt kasst hus, eller tvärtom. Några har vart så pass okej att vi iaf lagt ett bud, men de flesta har pelat i väg i pris till summor vi inte alls har tyckt bostaden i fråga har varit värd. Och det senaste huset vi la ett bud på bestämde sig ägarna för att ta tillbaka... De skulle gå isär och så kom de på att en av dom kunde lösa ut den andra. Vi har misstänkt att det har varit på gång för det har varit en väldigt utdragen process! 
Nu har det kommit ut ett nytt hus som vi ska åka å kolla på när det är visning, det är bara en sån där galen ide vi har fått. Det kommer krävas MYCKET jobb för att få det huset bra, men vi tror (innan vi har vart och kolla på det) att det skulle kunna gå att få riktigt häftigt. Men sen är det svårt att bilda sig en uppfattning av några dåliga bilder på datorn så vi får se hur det är i verkligenheten. Sen är ju känslan när man kommer in i huset sjukt viktigt oxå, det måste kännas bra! 
Vi har hela tiden kollat på både rena renoveringsobjekt och t.o.m nybyggda hus. Personligen föredrar jag renoveringsobjekt av de två, för då kan man sätta sin egen stil. I ett nybyggd brukar det vara så opersonligt och tråkigt! Men men vi får väl se vad det blir och isof när... Hoppas verkligen vi hittar nått snart för nu när det går mot sommar är inte detta ställe speciellt toppenbra...

Måste lek :)

Publicerad 2013-03-07 14:26:01 i

Innan vi går hem från dagis så måste det lekas i denna snöhög :) Sid väntar tålmodigt! 

På väg

Publicerad 2013-03-07 13:57:27 i Hundarna, Novali,

Idag är det lille Sid som får följa med mig till dagis för att hämta gumman.  Denna vecka har hundarna fått följa med en varsin dag,  jag har vart en rättvis matte :)

Duktig tjej

Publicerad 2013-03-06 13:10:07 i Novali,

Igår efter vi kom hem efter dansen ville Novali att jag skulle rita en hage till henne som hon kunde hoppa i medan hon va inne på toa. Det fixade jag, men sen vart det ett jäkla liv att jag inte hade ritat siffror i den, för det var tydligen väldigt viktigt. Men när hon efter ett tags skrikande lugnat ner sig så sa jag till henne att hon kunde väl fixa det själv om hon fick med ett papper med siffrorna på. Det gjorde hon oxå och jag tycker faktiskt att hon gjorde det väldigt bra!
 

Stress dag!

Publicerad 2013-03-06 11:04:05 i Allmänt, Hundarna, Novali, Vallning,

Igår hade jag en sån där dag som bara rusade förbi med massor 'att göra' saker. 
Hade tid hos veterinären för att vaccinera hundarna 10:30 och eftersom jag ändå satt mig och åkt ända till Skultorp så ville jag passa på att valla oxå. Jag ville dock inte göra det direkt efter vaccineringen så då återstod bara alternativet att göra det innan. Men Novali går ju bara på dagis mellan 9-14 så lite stressigt vart det att hinna.
Min plan var att lämna henne lite tidigare, men de dagarna man planerar sånt går inget bra.. Men men jag hann iaf till Karl-Erik till 9:35, så vi fick 50min i fårhagen. Det va 50 välbehövliga minuter kände jag! Det var alldeles för längesen vi vallade nu så det var lite ringrostigt! Det får helt klart bli skärpning på den punkten. Vi kan ju inte komma till Bobbykursen och stå på samma fläck som vi gjorde ifjol :/ 
Vi tränade iaf hämt med lite störning av Karl-Erik och Zolo. Det va lite bökigt till en början, men det blev bättre och bättre. Vi tränade även lite på fållan. Tyckte inte han bettedde sig önskvärt där inne så han fick ta nått extra varv, men det sista gick det väldigt fint!
När vi var klara bar det i väg till min veterinär för vaccination av alla tre vovvarna. De skötte sig fint alla tre! Sen var jag tvungen att tanka bilen och när jag ändå var där så tog jag en vända i biltvätten oxå. Bilen va tragiskt skitig sen dagen innan då vi kört tillbaka alla agilityhinder till klubben. Efter det bar det av till Willys inne i stan för att handla lite nödvändig mat. På vägen hem stannade jag vid en skogsväg och tog en härlig promenad med hundarna i vårvädret som var.
Hann inte mer än hem och packa upp varorna innan det var dax att knata iväg till dagis för att hämta lillhjärtat.
 
Gina fick följa med igår.
 
På vägen hem fick vi sällskap av Diana och Vilma. Alltid mycket roligare och trevligare att gå med sällskap! 
Då fick Novali helt plötsligt för sig att hon inte ville gå på dansen senare. Det kom lite som en chock för mig, hon brukar ju älska att vara där.. Men hon ändrade sig sedan runt 15:50, så då vart det helt plötsligt stressigt att hinna. Vi kom precis i sista sekund. Och som vanligt hade hon ett leende på läpparna hela tiden, hon tycker verkligen att det är jätteskoj!
Efteråt for vi till en arbetskamrat till Gunilla för att låna en takbox så vi var inte hemma förrän vid 18 tiden.
Vi hade visst lite tur på vägen hem oxå. Vi hamnade bakom en bil som hade massa vita skivor på flaket + ett släp, jag körde om det för de körde så sakta. Och det var nog tur! Pratade med vår granne sen, hon hade legat efter och inte kommit om, då hade helt plötsligt alla vita skivor, som låg på flaket, lossnat! Hon hade fått flera på sin bil, men som tur va så var det nog bara frigolitskivor. Men skönt iaf att slippa det!
Sen vare bara att slänga ihop lite snabb mat, för det började märkas på prinsessans humör att hon var hungrig..
 
Det var verkligen en dag som gick i ett, jag somnade iaf ovaggad på kvällen sen :)

Agilityträning

Publicerad 2013-03-04 09:52:51 i Agility, Hundarna,

Igår hade vi vår sista ridhusträning. Känns trist att det inte passa med fler gånger, men det kan kanske vara lite bra med en liten vila nu oxå innan utesäsongen kör igång.
Det känns iaf som Sid har utvecklats enormt på dessa 5 veckor, även om vi fortfarande har LÅNGT kvar :) Men mitt mål ligger på att debutera i Götene i maj, iaf i ett hopplopp, Men vi får se! Finns ju risk att det blir svårt att hinna träna så mycket när kurserna kör igång oxå... 
Igår körde vi en hoppklass 1 bana som var ganska rolig. Det var egentligen bara ett ställe jag och Sid fick riktiga problem. Han är så sjukt känslig på vad jag gör och härvet jag inte riktigt vad jag gör för fel! Några av gångerna kom jag för långt fram, det vet jag. Men det sista funka fasen inget :) Fast jag tror han blev för trött då oxå så det gjorde det ju inte bättre. Men vi får helt enkelt ta å befästa "du"-kommandot bättre! 
Sen har han ju sån fart att han inte hinner mä vissa saker, stollen :) Me jag va riktigt impad hur han köpte min handling i starten! 3 hinder på raken sen sväng och in i en tunnel, redan över 3e hindret har han börjat svänga mot tunneln. Det gjorde mig helt klart impad av honom!
Det är verkligen en duktig hund, jag måste "bara" lära mig att föra honom riktigt!
 
Gina funkade i det stora hela bra tycker jag. Tyvärr fick hon med en slarv rivning varje vända jag körde, det gillar jag inte. Sen gick hon ur slalom oxå, men det hoppas jag va nån tillfällig sinnesförvirring :) 
 
Ska sätta mig å kolla genom filmerna sen och se vad jag måste göra annorlunda!
 

Vilken belöning?

Publicerad 2013-03-03 00:20:30 i Allmänt, Hundarna,

Fy vilken periodare jag är när det gäller att skriva här!
 
Idag har faktiskt mest suttit vid symaskinen! Jag vet, det är chokerande! Men inte bara för er, även för mig. Jag tror inte jag har hållt i en symaskin sen jag gick i högstadiet eller nått liknande... Men nu har jag fått nått sånt där galet ryck :) Åh kul tycker jag det är! Har lånat Gunilla's symaskin nu, men sitter å kollar på blocket efter en att köpa. Ringde faktiskt på en idag, men den va tyvärr redan såld! 
Dessa 3 har jag iaf lyckats knåpa ihop idag :)
 
Den ena vart lite sne och misslyckad, men men sånt som händer!
 
På eftermiddagen gick vi ut en sväng i blåsten. Vi gick bort till lekplatsen som finns i området så Novali skulle få ha lite skoj. Under tiden passade jag på att träna lite lydnad med Sid. Perfekt med lite störning. Det har ju vart hans stora bekymmer hela tiden, han har gått bra när vi vart själva men när det händer massa runt omkring så har han inte riktigt tid med mig... 
Till att börja med funkade han riktigt bra, visst han tittade till på dom ibland men va inte alls svår att bryta. Jag testade då att byta belöningen hans. Hade kört med köttbullar först men så ville jag bli lite roligare så jag tog en leksak och kampade med honom. Han älskar verkligen det och får en riktigt härlig attityd i det fria följet! Men det blir som att det blir fö roligt så han tappar koncentrationen och efter en stund hade han tappat intresset för mig rejält! Jag fick med honom bara väldigt korta stunder... Jag testade då att byta tillbaka till köttbulle-belöningen för att se om det gjorde skillnad. Och det gjorde det verkligen. Men samtidigt vet jag inte om han bara hade tröttnat på husse å lillmatte eller om just köttbullana funka så bra. Det känns som han koncentrerar sig väldigt mycket mer då jag har dom. Så frågan är om jag helt ska köra på köttbullar? Det kan ju funka att bara ta leksak nångång ibland, som en extra bonus, men sen snabbt gå tillbaka till köttullarna. Det va så pass kallt i vinden idag att jag inte orkade hålla på med massa olika belöningar på en gång. Får helt enket hoppas på bättre väder :)
 
Va uppe på klubben några svängar i fredags för att rasta hundarna när vi väntade på vår tid på drop-in besiktningen. Novali fastnade då (som vanligt) vid gungorna och hade jättekul där. Så hon och jag bestämde att vi skulle åka upp nån dag till veckan, så kan hon leka där hur länge hon vill medans jag tränar lydnad. En smart vinn-vinn situation :) 
Bilen gick för övrigt genom besiktningen med "blanka papper", så jäkla skönt! "En fin bil" sa han t.o.m, jag kan ju inte annat än att hålla med :)
 
Nä nu måste jag sova, antar att jänta väcker mig i tid i morgon igen :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela