teamplockepinn

På plats

Publicerad 2013-04-05 22:29:00 i Allmänt,

Då har vi kommit till rätta i husvagnen i Kyrkekvarn, men vi hittade ett monster i husvagnen!! 
 

Livsnjutare

Publicerad 2013-04-05 11:15:33 i Hundarna,

Sid kan konsten att hitta de märkligaste ställen att ligga å sola på :) Nu har han lagt sig på locket   till sandlådan!  
 

Vårstädning

Publicerad 2013-04-04 18:35:43 i Agility, Allmänt, vår,

Idag har jag och Novali tagit ett röj i trädgården och slängt bort alla "träd rester" som Fredrik slängt omkring sig:) Sen krattade jag bort det värsta löven,  så nu känns det som vår ute :)
 

Mat tjejer :)

Publicerad 2013-04-04 18:27:56 i Allmänt,

Novali sitter å trycker i sig av sin nya favvo sås, sweet chili! Det var tydligen en riktig succé :) Miranda ser lite avis ut, hon hade nog oxå velat smaka lite :)

Så kallad träning

Publicerad 2013-04-04 09:47:41 i Löpning, Träning,

I måndags kväll tog jag mig en löprunda. Sprang då intervaller 6*2min. Höll jämnare fart denn gång än första gången jag sprang intervaller då jag gick ut alldeles för hårt! 
Igår när jag skulle springa tänkte jag att jag kör likadant, intervaller ska ju vara bästa sättet att jobba upp både fart och kondis. Å det gick ju bra, eller inte... Fixa 3*2min sen höll jag på avlida minst sagt! Benen kändes som stora trästockar som knappt gick att röra... Jag tänkte att om jag tar dubbel vila så här i mitten så kanske jag fixar 3st tillbaka oxå (jag va i detta läget så långt hemifrån som möjligt oxå såklart...). Men när jag började springa igen insåg jag att jag inte på några villkors vis skulle klara av att hålla högre tempo än min valiga lunk! Å t.o.m det kändes outhärdligt! Men hem måsta jag ju så det var bara att bita ihop å tugga sig framåt... Och det funka ju, det blev inte värre utan det fortsatte bara vara lika tungt hela vägen. Det vart en "av joggning" på 20min, men men det vart ju nått iaf och med tanke på hur trött jag vart så kanske det gav nått...
Kände mig rätt nöjd att jag överlevde det hela iaf när jag kom hem, så vi firade det hela lite med att äta upp laxen vi fått mä från mormor och Mats :)
 

Läget med Sid

Publicerad 2013-04-03 10:08:51 i Hundarna,

Läget verkar faktiskt ganska positivt just nu. Tyckte inte alls han va speciellt halt på morgonpromenaden och han hade heller ingen feber. Hoppas verkligen att detta inte är något allvarligt!
 
Lille busen :)
 
Mätte förresten precis hundarna (bara med måttband men iaf) de är 55cm, 58cm och 60cm, gissa vem som är vad ;)

Hundarna

Publicerad 2013-04-02 21:54:17 i Hundarna,

Igår när vi kom hem igen så hade Fredrik oxå precis kommit hem (han hade vart på kusten och dykt). Så vi for bort till Daniel, som hade vart hundvakt, för att hämta hundarna. När vi kom så gick Fredrik för att prata med Daniel lite, hundarna kom då ut på baksidan för att hälsa på oss. Jag reagerade direkt på att jag tyckte Sid gick konstigt, men slängde in dom i bilen och tänkte att jag kollar noggrannare när jag kommer hem. Väl hemma så va det ingen tvekan,han var riktigt halt på vänsterbak! Han ville nästan inte sätta ner tassen alls... Efter att ha klämt genom honom lite så va det solklart att smärtan satt i just tassen! Min första tanke va såklart att han har brutit nått i tassen (positiva tankar är inte min grej...). Efter att jag brutit ihop totalt ett tag så samlade jag mig lite och började känna genom honom igen. Jag hittade då ett LITET sår mitt på tassen och konstaterade att han reagerade absolut mest när jag tryckte runt det. Men samtidigt så va såret så sjukt litet att bara tanken att det ska vara orsaken kändes bara fånig. Eftersom jag hade tid till Manco hos Christine på Husaby Hund idag så tänkte jag att när jag ändå är där så kanske de kan klämma in Sid nånstans i schemat, så han fick följa med.
Sid tog det lugnt igår kväll iaf.
 
Idag så hade jag som sagt tid för Manco, jag har misstänkt en tid att det är något som inte står rätt till med honom, men jag har inte kunnat sätta fingret på exakt vad. Hans smärta har dykt upp på olika ställen och gått över efter en vecka ungefär. Han vart ju riktigt halt på senaste tävlingen i Tidaholm, då var det vänster bakben. Men jag har aldrig trott att just vänster bak var anledningen utan att det bara blivit en pga att han avbelastat något annat. Jag tänkte att jag börjar att gå till Christine (som jobbar med rehab) för att hon skulle få känna genom honom och ge sin syn och att vi sen utgår från det.
Det blev ett ganska kort besök då hon rätt snabbt hittade ställen där han reagerade mycket! Hon sa att smaärtan sitter vid ländryggen eller höfterna, det var lite svårt att avgöra exakt vilket. Men det var iaf en tydlig smärta. Sen saknade han nästan totalt påskjutsmuskler och då hon mätte lårmusklerna skiljde det 2cm!!! på bakbenen på honom! Och precis som jag trodde hade han mest muskler på vänster bak (det han hade ont i när vi var i Tidaholm), så han avbelastar alltså höger bakben! 
Så jag fick tid hos Marie (veterinären som har tagit hand om Sid, hon är kanonbra!), hon ska få kolla genom honom och röntga rygg/höfter. Vi fick tid på måndag, jag är redan lite nervös men det känns skönt att äntligen få veta! Det som oroar mig lite extra är oxå hur Manco ska fixa det lugnande, han är ju så jäkla känslig mot sånt där och hans mage pelar ju ur totalt av minsta lilla :/  
När Manco var klar så lyckades de klämma in Sid en kortis (de är verkligen toppen på det där stället). Marie tittade på hans tass. Det första så fick hon knappt peta på hans tass, men när han lugnat sig lite så gick det bra. Hennes spontana känsla var väl lite som vår, detta lilla sår kan knappast va hela orsaken! Nu hade ju jag gett honom frukost så vi kunde inte röntga som hon helst ville. Men så tog hon tempen oxå och då visade det sig att han faktiskt hade feber oxå! (Jag hade tänkt tempa han redan igår kväll, men hittade inte tempen). Då sa hon att det där såret kanske har gjort större verkan än vi tror. Så hon skrev ut antibiotika till honom, så han får det och rimadyl i några dagar så skulle vi dit på fredag igen så får vi ta det därifrån. Är han fortfarande så öm då så blir det väl röntgen antar jag. Jag hoppas vi slipper det, tycker han tagit det lugnande medlet sämre och sämre för var gång nu!
Det som verkar lite positivt är att sen vi kom hem så hade jag dörren öppen här och de har fått strövat fritt och han verkar ha blivit piggare och piggare och mindre halt! Det tycker jag talar emot att något skulle vara av! (han har fortfarande inte hunnit få nån medicin) Han har t.o.m tagit upp sina leksaker och lekt lite själv. Men vi får väl avvakta och se. Det är bara att hålla tummarna!!!
 
 
 
 

Påsk i Iggesund

Publicerad 2013-04-02 21:15:38 i Allmänt, Foto, Novali,

Har hamnat lite på efterkälke i bloggen så det får bli en sammanfattning nu av påskhelgen. Jag och Novali for upp till Omma och Mats i torsdags. Vi hade tydligen tur för det hade vart 2 trafikolyckor mellan Gävle och Tönnebro, men det märkte vi inget av.
Efter att ha hämtat oss efter chocken över hur mycket snö det va kvar där uppe så ägnade vi helgen åt att äta god mat och umgås med släkten :) 
Var lite orolig att Novali skulle vara väldigt mammig och allmänt rastlös, men det gick riktigt bra! På fredagen fick jag t.o.m ge mig ut och springa en vända. Tog en tur runt Iggesund som vart 6,3km.
Sen fick Novali leka en stund med Teo på fredagen och på lördagen kom Kattis med hela familjen på middag så då fick hon oxå umgås lite med jämnåriga. Och på söndagen fick hon leka nån timme med Joel. Annette med familj hade bjudit hem farmor på middag så jag passade på att bjuda in mig själv så jag fick träffa farmor lite oxå, va alldeles för längesen sist!! 
På söndagen så firades Novali lite i förskott oxå så den dagen var riktigt lyckad för henne :) 
När vi skulle fara hem på måndag förmiddag så frågade Omma och Mats Novali om hon kom tebax till sommaren och hälsade på, då svarar Novali att så länge skulle hon då inte vänta :) Söt tjejen! 
 
Snö chocken! Men Novali stor gillade Mats fina koja :)
 
 
 
Påskägg's ätande barn :)
 
Lycklig flicka hittade ett paket i snökojan :)
 
Dax för provåkning!
 
Oups! :)
 
 
 
 
Lek med Joel
 
 
Sarah, Farmor och Annette
 
 
 
Vi har haft en härlig helg och blivit rejält bortskämda! Tack alla inblandade!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela