teamplockepinn

Agility

Publicerad 2013-02-08 10:21:04 i Agility,

I onsdags var Karin här och vi gick genom lite av planeringen inför vårens agilitykurser. Vi har i stort sett alla övningar klara, även några -utifall de är väldigt duktiga- nödlösningar. Det känns som vi fått till en vettig planering och vi kommer dela gruppen på 2 och ha ena hälften på agilityplan och andra hälften på den inhägnande apellplan. På det viset är det aldrig mer än 3st lösa hundar/plan åt gången. Allt för att minimera risken för eventuella bråk. 
Vi hade även satt ut preliminära kursdatum, men de va vi tvugna att stryka helt pga att en kurs Karin ska gå krockade med några av våra datum. Så det var dax att tänka om och det gjorde att vi kom på ett helt nytt upplägg som känns mer rättvist för båda grupperna. De kommer köras samtidigt med en varsin dag i veckan och sen eventuellt (vi har inte planerat i detalj än) att vi har en gemensam avslutning. På det viset får båda grupperna lära känna varann lite oxå och det är ju bra för framtiden!
 
Vi gick sen oxå genom vad vi ska träna på söndagens träning. Karin hade hittat en riktigt rolig agilitybana som vi bestämde oss för. Hon skulle även modifiera om den lite så det skulle finnas en enklare variant (den var i orginal en utmaning om man säger så!) Det kan vara bra med en bana på söndag då vi blir ganska många som kommer och tränar. Man behöver ju inte köra hela banan heller utan man kan börja på slutet och göra en baklängeskjedning av hela banan, det känns som det iaf kan vara en vettig ide för mig och Sid! Jag längtar tills på söndag nu!
 
Vi har även årsmöte på söndag, innan träningen (därför har vi senarelagt träningen till 18:00). Då ska vi dela ut vårt nyinstiftade pris -Årets agilitypris-. Det känns som en lyckad ide och jag hoppas det är nått vi kan fortsätta med i flera år! Det är ett rent vandringspris som vi har röstat fram vinnaren till. Alla som har någon agilityanknytning får vara med och rösta på den de tycker är värd priset. Det behöver inte alla vara den som vunnit mest lopp, utan helt enkelt den man tycker förtjänar det! Årets vinnare vart rätt överlägsen, 50% av alla röster hamna på en och samma :) Men jag kan inte annat än att hålla med, det är en värdigt vinnare! Vem det blir får ni veta på söndag :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela