teamplockepinn

Agilityträning

Publicerad 2013-02-19 10:21:04 i Agility, Hundarna,

Har glömt att skriva om agilityträningen i söndags. Igår fm hade jag fullt upp med att skicka in jobbansökningar och på em gjorde en viss dotter mig liiiiite trött... Även om det fortfarande sitter i tänkte jag skriva en sammanfattning iaf.
Hade med mig Manco och Sid i söndags, eftersom Gina tävla på lördagen fick hon vila. 
Vi satte upp en klass 1 hoppbana denna gången för att det skulle vara lite enklare för alla. Jag fortsatte att köra Sid på medium (bortsett från däcket då) för att inte slita på honom, men jag får nog sluta med det! Han koncentrerar sig inte för fem öre att hoppa när det är så lågt.. Satte upp nått hinder på large, då rev han inte.. Det ä som han inte tycker det finns nån anledning bry sig när det är så lågt. Iaf, första vändan jag körde honom gick han jätte bra fram till hinder 13, och det är det längsta hittills :) Tog en klockren slalomingång oxå! Men efter det funka inget! Det är precis som om han blir trött i skallen och inte orkar mer. Men jag fick träna smådelar för att få de att fungera. I det stora hela är jag ändå rätt nöjd med honom. Jag måste bara lära mig hantera han på avstånd, få honom mer hindersäker (ska slänga på bågarna på slalomet igen för att slippa det fusket) och få in honom över hinder... 
Manco finns det inget att klaga på, jag körde orginalbanan en gång med honom, men det va ingen större utmaning för honom (och det SKA det inte vara heller). Så jag fick hitta på egna vägar för att utmana honom. Men han är arbetsvillig och tycker det är superroligt fortfarande vilket glädjer mig! Han är ju trots allt snart 9år :) Jag ser faktiskt fram mot Tidaholmtävlingen, det ska bli kul att fara med bara honom. Lite kvalitetstid :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela